Jak domácnost připravit na jaro?

Tagy:  exteriér, nábytek, pozemek, zima, zahrada, tráva, rostliny

Sponzorované odkazy:

Jak domácnost připravit na jaro?

Zima se již pomalu chýlí ke konci, zítřejším dnem začíná březen a než se nadějete, bude zde krásné a o poznání teplejší jaro. S příchodem jarních dní přirozeně rok co rok obměňujete šatník a především teplé zimní věci uschováte do dalšího roku. Taková změna a jarní oživení by se nemělo týkat výhradně šatníku, ale také domácnosti a celkového životního stylu. Přivítejte jaro plnými doušky a náležitě se připravte. Máme pro vás pár skvělých tipů, které jistě využijete a oceníte.

Jarní úklid je základ

Naprostým základem je klasický jarní úklid. Ten praktikovaly již naše babičky a nutno podotknout, že má něco do sebe. Nejde zdaleka o úklid jakožto takový, ale spíše o jakýsi rituál, během kterého se pro letošní rok zbavíte zimních chmur a domácnost provětráte. Během úklidu nezapomeňte také na okna, která moc saponátem a vaší silou prokouknou.

Autor: IMPROVEMENTSCATALOG.COMAutor: IMPROVEMENTSCATALOG.COM

V hlavní roli květiny

K jaru přirozeně a naprosto neodmyslitelně patří květiny a jednoduše vše, co roste a kvete. Zatím,co v zimě dominovaly sněhové vločky a stromečky s ozdobami, na jaře doma nesmí chybět rozkvetlé petrklíče, tulipány, narcisky a cokoliv, co vám udělá radost a místnosti dodá svěžest a čerstvý závan jara.

Udělejte si radost

Nemůžete se již jara dočkat a ideálně byste sluneční paprsky a teplo vítali u sebe doma již dnes? Počasí bohužel neovlivníte, ale prostředí, ve kterém se pohybujete, samozřejmě ano. Udělejte si proto radost a obstarejte si jarní vybavení a dekorace již dnes. Na trhu jich najdete nespočet a chcete-li originální kousky, místo uniformního vybavení, zvolte některý z butiků nebo menších soukromých obchůdků. Ze svého výběru budete jistě nadšeni.

Nezapomeňte na zahradu

Během jarní “očisty” byste neměli zapomenout ani na zahradu a venkovní prostory jako je balkón nebo terasa. Právě exteriér je obvykle po dlouhé a mrazivé zimě znatelně zanedbaný a potřebuje větší zásah. Ten nezahrnuje pouze vytrhání plevelu, ale rovněž úklid a případně pořízení nového nábytku.

Autor: IMPROVEMENTCATALOG.COMAutor: IMPROVEMENTCATALOG.COM

Článek Jak domácnost připravit na jaro? byl publikován 15. února 2017 v 12.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...