Jak by měla vypadat ideální ložnice? Máme pro vás pár skvělých tipů

Tagy:  postel, místnost, nábytek, světlo, rolety, erotické hračky, bydlení, postelové oblečky

Jak by měla vypadat ideální ložnice? Máme pro vás pár skvělých tipů

V ložnici většina lidí tráví opravdu málo času a někteří ji berou pouze jako „noclehárnu“, kde složí své tělo po celodenní práci a starání se o domácnost a děti. Mnozí na tuto místnost a její důležitost zapomínají a jejímu vybavení a postavení celkově věnují minimum pozornosti. Ovšem ložnice je mnohem víc, než jen pokoj s postelí a skříní. Jedná se o oázu klidu, kde byste si měli dokonale odpočinout, načerpat energii do dalšího dne a také se věnovat svým partnerským povinnostem. Jak by tedy ideální ložnice měla vypadat? Možná se budete divit, na jaké detaily byste měli apelovat.

V hlavní roli světlo

Základem je samozřejmě ložnici umístit do takové části domu nebo bytu, kde bude minimálně jedno okno. Ložnice jakožto průchozí pokoj bez oken je nemyslitelná, neboť neposkytuje adekvátní světlo pro přirozené probuzení. Ideálně ložnici směřujte na takovou světovou stranu, abyste ranní sluníčko měli ve tvářích mezi 6 a 9 hodinou, kdy by měl zdraví dospělí člověk vstávat a plně fungovat. Samozřejmě se neobejdete bez kvalitní rolety umožňující vytvářet světlo a tmu podle potřeby. Stínící systém vybírejte pečlivě a s rozvahou, neboť obyčejné záclony či nepříliš jakostní žaluzie nikdy nevytvoří dostatečnou tmu a sluneční izolaci pro ničím nerušený spánek.

Rolety zajistí dostatek světla i tmy, autor: rolety-siteRolety zajistí dostatek světla i tmy, autor: rolety-site

Postel přesně pro vaše tělo a mysl

Při zařizování ložnice je pravděpodobně tím nejdůležitějším aspektem výběr postele. Její koupě není vůbec snadnou záležitostí, neboť se musíte řídit hned několika kritérii, které není dobré zanedbat. V první řadě si zvolte pevnou a bytelnou konstrukci, ideálně z masivního dřeva, která snese i těžší váhy a manipulaci. Dále se zaměřte na ergonomické paměťové matrace, díky kterým bude tělo po celou dobu spánku ve zdravé poloze neohrožující pohybový aparát a v neposlední řadě se soustřeďte na výběr polštářů, peřin a ložního prádla. Polštáře a peřiny by měly přesně odpovídat vašim potřebám, ať jsou jakékoliv. Zatímco někdo si potrpí na tvrdší výplně, hutnější látku a peří, jiní preferují jemné, měkké a lehoučké materiály. Výběr je na vás a nezapomínejte, že vám musí dokonale vyhovovat, jinak bude kvalita vašeho spánku značně ohrožena. Bavlněné ložní povlečení laďte do příjemných harmonických barev a opět vybírejte materiál dle vašich preferencí. Bavlna dokonale saje pot, satén zase v létě skvěle chladí a v zimě příjemně zahřeje.

Nábytek – jaký zvolit?

Téměř v žádné místnosti se neobejdete bez nábytku neboť i když máte často pocit, že budou zet prázdnotou, nakonec je jakýmsi zázrakem kompletně zaplníte. V ložnici tomu není jinak, nicméně zde byste se měli vyvarovat přemíře skříní, komod polic a jiných kusů dřeva, umakartu nebo plastu. Jedině ve vzdušné a prostorné ložnici se bude příjemně dýchat a stejně tak dobře spát, proto se snažte zbavit zbytečností a případně je přemístěte do jiných místnosti. V ložnici si zřiďte zabudovanou skříň na veškeré oblečení, obuv a doplňky, vedle postele nesmí chybět noční stolek na knihy, originální erotické hračky a jiné nezbytnosti a pokud je místnost dostatečně prostorná, toaletní stolek menších rozměrů rovněž nebude vadit. Další skříňky, stolky, květináče, vázy nebo dokonce knihovny přestěhujte do jiných obytných zón jako je obývací pokoj, hala, pracovna nebo předsíň.

Autor: LilyRose97Autor: LilyRose97

Článek Jak by měla vypadat ideální ložnice? Máme pro vás pár skvělých tipů byl publikován 16. září 2016 v 00.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...