Uvažujete o teplovodním podlahovém vytápění? 3 tipy na jeho provoz, které vám pomohou značně snížit náklady

Uvažujete o teplovodním podlahovém vytápění? 3 tipy na jeho provoz, které vám pomohou značně snížit náklady

Chystáte se stavět dům a stále jste se ještě nerozhodli, jak vyřešit vytápění a ohřev vody? Slyšeli jste o výhodách teplovodního podlahového vytápění, ale nejste přesvědčeni, že je to pro vás to nejlepší řešení? Podívejme se společně na několik zásad, nebo chcete-li rad či tipů, jak vše udělat, abyste byli se svým novým podlahovým vytápěním maximálně spokojeni. Dejte si především pozor při výběru firmy. I ten nejmodernější systém nefunguje správně, když je špatně nainstalován.

Zkušenosti a reference jsou základním ukazatelem

Hlavně nechvátejte a než podepíšete s firmou smlouvu, vše si důkladně promyslete a zvažte všechny aspekty. Dobrá firma na vás nebude nikdy tlačit a ráda vám ukáže své reference a portfolio projektů, které má již za sebou. Obecně platí, čím více realizovaných zakázek, tím lepší kredit firmy. Vše je věcí přístupu. Pokud firma neřeší dokument o připravenosti stavby na podlahové topení a neprobírá s vámi důležité informace o výškách a skladbě podlahy v návaznosti na připravenost stavby, tak se obraťte raději jinam.

Používá firma skutečně ty nejmodernější technologie?

Čas neúprosně běží kupředu a technologie, které se používaly včera, jsou dnes již zastaralé a z dlouhodobého hlediska neperspektivní. Systémy, kdy je topení umístěno v podlaze, prodělaly za posledních několik let obrovský skok kupředu. Srdcem nových systémů se stala zdokonalená čerpadla s vysokým tepelným faktorem, nové poznatky výzkumu se projevily i v rozvodné kapilární síti, kde se využívají kapiláry o průměru 3,5 mm. Samotná kapilární síť je pro vyšší účinnost umístěna nejen v podlaze, ale i ve stěnách a stropu místností. Pro snížení nákladů na provoz se aplikují solární panely. Všechny tyto složky systému se navzájem ovlivňují a musí být navrženy a seřízeny tak, aby spolu byly v harmonii.

Osvědčení a certifikace

Doporučuji vám jednat jen se skutečnými profesionály. Kluci od vedle, co všechno zvládnou, vám zadělají jen na velké problémy. Firma, kterou si vyberete, musí mít také patřičnou certifikaci. Pokud vám firma osvědčení doloží, nemusíte se ničeho obávat a máte jistotu, že jednáte se solidním partnerem. Ideálním řešením je obrátit se na firmu, která celý komplexní systém vytápění a ohřevu i sama vyvinula.

Na čem stojí systém iClima?

Technologie i­Clima je postavena na třech základních pilířích. 1. kapilární síť je umístěna v podlaze, stropu a stěnách. 2. iClima využívá tepelné čerpadlo s vysokým topným faktorem. 3. součástí celého systému jsou solární panely. Všechny tyto tři složky jsou dokonale sladěny, a tak na udržování optimální teploty v místnosti 22 °C stačí výrazně nižší teplota obíhající vody. Důsledkem těchto faktorů je významná úspora nákladů na provoz, oproti běžným systémům iClima ušetří až 90 %.

V zimě vaše podlaha hřeje a v létě chladí. A navíc, se systémem topení iClima v podlaze, stěnách a stropu získáte kvalitní životní prostředí, které je bez alergií a plísní.

Na závěr si ještě shrňme nabyté zkušenosti

Aby vaše nové topení fungovalo po dlouhá léta bez problémů a s nízkými provozními náklady, vyberte si firmu, která má svoji historii a dostatek úspěšných projektů. Nechte si předložit certifikát na technologii, kterou firma nabízí. A na konec, vyberte si takovou firmu, která využívá jen ty nejmodernější technologie a nenabízí zastaralý a neperspektivní systém vytápění.

Článek Uvažujete o teplovodním podlahovém vytápění? 3 tipy na jeho provoz, které vám pomohou značně snížit náklady byl publikován 22. června 2016 v 20.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...