Houpací křesla nevyšla z módy!

Tagy:  houpací křeslo, křesla, design, interiér, nábytek, bydlení, byt, dům

Sponzorované odkazy:

Houpací křesla nevyšla z módy!

Houpací křesla si možná pamatujete z příbytků vašich babiček, ve kterých ,,štrykovaly" ponožky a dlouhé vlněné šály do studených zimních večerů. Pakliže tento kus nábytku považujete za zastaralý kousek, jste na omylu. Houpací křesla nejenom, že nevyšla z módy, ale světový designeři je zahrnují do svých kolekcí čím dál častěji, neboť jsou pohodlná, dokáží uvolnit tělu i mysli a v interiéru vypadají senzačně. Pokud doma houpací křeslo ještě nevlastníte, pak si alespoň jedno pořiďte.

Houpací křesla se již dávno nevyrábějí pouze v klasické dřevěné variantě. Návrháři samozřejmě myslí na moderní interiéry, kterým přizpůsobují své nejnovější kousky. Pakliže u vás doma převládají čisté linie, jednoduché motivy a kůže, pak je ideální variantou křeslo od značky Dwell, které je vyrobeno z pravé kůže. Polstrování vám navíc umožní komfortní posezení a tak se tento model stane nejlepším přírůstkem v rodině.

Autor: dwellAutor: dwell

Milujete retro módu a přizpůsobili jste ji celý svůj byt nebo dům? Pak u vás rozhodně nesmí chybět výrazné pastelové barvy a především plast, který je pro retro módu tak nějak typický. Obstarejte si například toto stylové houpací křesílko s dřevěnými nohami a plastovou židlí, které je k mání v mnoha barevných variantách, od modré, přes výraznou žlutou až po klasickou červenou. Cena křesla se u značky Rar pohybuje okolo 4 555 korun.

Autor: outherinteriorsAutor: outherinteriors

Nejenom v oblečení a módních doplňcích, ale také v bytovém designu teď letí indiánské motivy. Ty působí originálním a nevšedním dojmem, jež probouzí teplo domova. Veškerý nábytek a doplňky v tomto duchu se neobejdou bez typických znaků a ornamentů, nicméně pokud neholdujete pestrobarevnému bydlení, můžete zůstat u jednoduché černobílé kombinace a obstarat si například toto stylové křeslo od Create and Barrel, jehož cena se pohybuje okolo příjemných 11 344 korun.

Autor: createandbarrelAutor: createandbarrel

Houpací křeslo si mohou dopřát i ti, co preferují rustikální a holanský nábytek a inspirují se barokním stylem nebo renesancí. Značka 2modern nyní přichází s novou kolekci masivních čalouněných houpacích křesel, která lákají k posezení už samotným pohledem. A jakmile si do jejich útrob složíte své zmožené tělo, nebudete chtít příjemnou náruč již nikdy opustit. Křeslo v bílém či černém provedení zakoupíte za 19 290 korun.

Autor: 2modernAutor: 2modern

Na první pohled neidentifikovatelný kus dřeva, při bližším prozkoumání zjistíte, že se opravdu jedná o křeslo a ke všemu houpací. Tento unikátní kousek z dílny nevšední společnosti Magis Voido je prototypem futuristického interiéru, do kterého hravě zapadne. Křeslo je sice designovou vymožeností, která nemá obdoby, nicméně o jeho pohodlnosti bychom mohli snadno polemizovat.

Autor: madeindesignAutor: madeindesign

Článek Houpací křesla nevyšla z módy! byl publikován 26. září 2014 v 12.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...