Potřebujete pomoct s pilou?

Potřebujete pomoct s pilou?

Jako nůž do másla- rychle a čistě, tak by měla řezat vaše pila do dřeva. Ovšem není to jen o řezání, je to i o snadném ovládání, manévrování a údržbě. Benzinová řetězová pila je dobrou volbou pro snadné řezání dřeva. Dalšími možnosti jsou štípačky na dřevo, nebo drtiče větví.

Je benzínová pila vhodná pro vás?

Topíte-li dřevem a máte plánu skolit velké stromy, je pro vás benzínová řetězová pila dobrou volbou. Hravě a rychle si poradí s velkými kládami. Můžete ji použít kdekoliv, aniž byste se museli obtěžovat s kabelem.

Benzinové řetězové pily jsou těžké, takže stojí za to před nákupem otestovat, zda budete nástroj moci pohodlně používat. Zvažte také, jak by šlo používat motorovou pilu pro různé úlohy: prořezávání větví, řezání polen- to znamená řadu vertikálních řezů v neustálém pohybu paží. Charakteristický hluk pro benzinové pily je součástí každé z nich. Některé z nich jsou hlučnější než jiné. Dbejte na vhodné načasování jejich používání, abyste zbytečně nedráždili vaše sousedy. Kromě hluku musíte počítat s množstvím benzínových výparů, které zamoří vaše okolí.

Jak to funguje?

Zážehový motor pohání kovový řetěz s několika „zuby“, ten se otáčí při vysoké rychlostí kolem oblé lišty. Kruhový pohyb řetězu drží zuby v kontaktu se dřevem, tak dochází k řezání dřeva.

Většinu benzínových pil pohánějí dvoutaktní motory, ty jsou podobné těm, které se používají u mopedů či přívěsných lodních motorů. Je dobré myslet na údržbu motorové pily, abyste ji zachovali v dobrém stavu. V tomto případě jde o servis motoru, ošetření řezných zubů, správné napnutí řetězu a také pravidelně doplňovat palivovou nádrž.

Olej a palivo pro zážehové řetězové pily

Benzinové řetězové pily potřebují určitý druh paliva. Jedná se o specifický mix benzínu a motorového oleje. Před namícháním této směsi zkontrolujte uživatelskou příručku pro přesný poměr pro vaši řetězovou pilu. Stejně jako správná kombinace olej-palivo, je potřeba zajistit mazací olej, aby řetěz běžel hladce a nevznikl zádrhel. V tomto ohledu vám čas a námahu ušetří pily s integrovanou olejovou komorou, která dodává olej automaticky.

Benzinová pila může být užitečným pomocníkem při zpracování dřeva, ale mohou být nebezpečné a způsobit vážné zranění. Než tedy pilu začnete využívat, je dobré přečíst manuál zacházení a vždy myslete na ochranné pomůcky.

Článek Potřebujete pomoct s pilou? byl publikován 8. září 2014 v 21.00 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...