7 tipů na famózní čajové konvice

Tagy:  čaj, nádobí, kuchyně, interiér, design, jídelna, stolování

Sponzorované odkazy:

7 tipů na famózní čajové konvice

Čaj – tisíce let starý nápoj, který prošel řadou inovací a změn, nicméně své oblíbenosti se těší stále. Tento lahodný nápoj je nejenom chutný, ale obsahuje také spousty důležitých látek, které jsou tělu prospěšné. Čaj by měl být nedílnou součástí snídaně nebo odpoledního dýchánku s kamarádkami, proto vaše kuchyně musí vlastnit alespoň jeden čajový set s praktickou a stylovou konvicí.

Zlato jako symbol luxusu

Zlato, dokonce i jeho imitace, je považována za jakýsi symbol luxusu a letos by se metalické odstíny a kovy v interiérech měly vyskytovat. Plechová konvice od Nastygal pojme několik litrů tekutiny, vaše stolování tak může trvat i hodiny, aniž byste museli vstávat od stolu. Tento pozlacený skvost vás vyjde na 1425 korun.

Autor: nastygalAutor: nastygal

Ve stylu dob minulých

Retro je opět v módě a nejenom to ve stylu 60. let. Nebojte se zabloudit ještě trochu dál a inspirujte se interiérem a doplňky z první republiky, která měla nezaměnitelný punc elegance a luxusu. Konvička od Amara je z pravého porcelánu a jakékoliv odpolední posezení při čaji a sušenkách, pozvedne na vyšší úroveň. Pořídit ji můžete za 1822 korun.

Autor: amaraAutor: amara

Moderní a nadčasová

Nepotrpíte si na nostalgické věci a snadno zničitelné nádobí je pro vaši domácnost tabu? Pak si pořiďte tuto nadčasovou konvici, která udrží tekutinu dlouho horkou, díky obalu se ji můžete bezpečně dotýkat a navíc ji velmi snadno omyjete. Čaj si tak nalijí i menší děti, aniž by hrozilo riziko opaření. Konvice je k zakoupení v prodejnách Eva Solo za 1920 korun.

Autor: finnishdesignshopAutor: finnishdesignshop

Kovy v kuchyni vedou

Vzhledem k tomu, že je dnes většina kuchyní řešena v nerezu, kovové nádobí je skvělou variantou, která jednak koresponduje s ostatním vybavením a navíc vypadá stylově a velmi moderně. Kovová konvice navíc udrží čaj delší dobu teplý, což je pro tuto tekutinu žádoucí. Model může být váš již za 2040 korun, a to v prodejnách Bluefly.

Autor: blueflyAutor: bluefly

Ryze praktická

Konvice by měla být nejenom designově promyšlená, ale také musí splňovat svůj prvotní účel. Tato konvice od značky Fab je ryzí praktičností, která v sobě snoubí jednoduchý vzhled s maximálním využitím. Čaj zde díky filtru vylouhujete a můžete tak použit i sypké směsi, na místo obyčejných sáčků, které nejsou zdaleka tak lahodné. Konvice ve skle vás přijde na příjemných 610 korun.

Autor: fabAutor: fab

Stará klasika

Ne vše, co je staré, patří bezpodmínečně do ,,šrotu". Keramické hrnky a konvice měly vždy své kouzlo i dnes by se v kuchyni měly nacházet. Tekutinu dokáží udržet dlouho vlažnou a navíc působí příjemným hřejivým dojmem, který navodí chalupářskou atmosféru. Pokud již doma keramické nádobí nemáte, pořiďte si jej u CB2 od 510 korun za kus.

Autor: cb2Autor: cb2

Pastelové mámení nejen v šatníku

Co můžete v letních měsících vidět všude kolem sebe? Ano, správně, jsou to pastelové barvy, a to snad ve všech možných variantách. Oblečení, doplňky, kancelářské potřeby, nábytek a samozřejmě také nádobí. Tyto příjemné odstíny osvěží interiér kuchyně a šálek čaje vám bude obzvláště chutnat. Čajový komplet zakoupíte u Shopbop za 715 korun.

Autor: shopbopAutor: shopbop

Článek 7 tipů na famózní čajové konvice byl publikován 30. července 2014 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...