Jak sušit prádlo v bytě?

Tagy:  prádlo, sušení, pračka, sušák, sušička, byt, praní prádla

Sponzorované odkazy:

Jak sušit prádlo v bytě?

Ideálním řešením by bylo pověsit prádlo za co nejkratší dobu na minimálním prostoru. Stačí si do bytu zvolit to nejlepší řešení a nejlepší variantu – šňůry na prádlo, sušáky, sušička apod.

Sušení prádla

Pokud máte zahradu a možnost sušit prádlo na zahradním sušáku, je to opravdu výborné řešení. Navíc sušák po usušení jednoduše složíte a uklidíte.
V bytech se nejčastěji setkáváme s klasickými šňůrami nataženými mezi dvěma sloupky. Takový sušák vám zabere moc místa a bohužel si ho nemůžete ani přenést nebo s ním pohnout. Kromě toho, šňůry je nutno pravidelně otírat od nečistot. Jednoduchým řešením může být rozkládací sušák, který po usušení prádla jednoduše a snadno složíte a uklidíte, nikterak vám dál nepřekáží.

Balkon

Kdo nemá k dispozici zahradu, je odkázán na domácí sušení prádla. Mezi nejlepší a nejvýhodnější prostor k sušení vypraného prádla slouží balkon. V zimě se ovšem prádlo na balkoně neusuší a proto je nutné jej usušit vevnitř.

Sušáky

Existuje celá řada typů a druhů sušáků. Např. nástěnný sušák, který se dá snadno a lehce rozložit jak uvnitř místnosti, tak i na balkoně nebo venku na zahradě. Jediné, co je nutné u tohoto druhu sušáku udělat, je nainstalování držáku, do kterého se upevní. Velikost tohoto sušáku je cca na jeden obsah pračky.
Rozkládací klasický sušák má dostatek místa i na dvě várky prádla a navíc se složený snadno uloží na stejné místo jako žehlicí prkno. Výhodou jednoduchého a klasického sušáku je snadná manipulace a tvar.
Vysouvací sušák je o něco náročnější varianta sušáku jak co se prostoru, tak financí týká. Nejvhodnější místo pro umístění je nad vanou.
Skládací věž vypadá jako žebřík se třemi schůdky, ve kterých jsou natažené šňůry. Oblečení se na tomto sušáku může nejen klasicky pověsit, ale i pokládat.
Do větší koupelny můžete pořídit tzv. topný sušák, který se většinou umisťuje na otopný žebřík.

Sušička

Nejpohodlnějším a nejjednodušším způsobem sušení prádla je bez pochyby využití sušičky. Jediné co musíte udělat, je přendat do ní vyprané prádlo, nastavit program sušení a počkat, až za vás tato mechanika udělá veškerou práci.
V případě, že nemáte sušičku a chcete si jí pořídit, zvolte takovou, která za vás prádlo nejen usuší, ale rovnou vyžehlí. V malém bytě využijete nejlépe pračku se sušičkou, která ovšem něco stojí.

autor: User:rrafsonautor: User:rrafson

Rada závěrem

Chcete-li aby vám prádlo uschlo brzy, před pověšením jej proklepete, aby do prádla pronikl vzduch. V případě, že prádlo věšíte na šňůry nebo sušáky, dejte si tu práci, že oblečení připevníte kolíčky. Přehozením přes šňůru vznikají sklady, které pak bohužel nevypadají hezky a vyžadují žehlení.

Článek Jak sušit prádlo v bytě? byl publikován 17. března 2014 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...