Okrasné zahrady pro vaši inspiraci

Tagy:  okrasná zahrada, zahrady, květiny, rostliny, exteriér, pozemek, dům

Sponzorované odkazy:

Okrasné zahrady pro vaši inspiraci

Každý, kdo touží po vlastním domečku si jistě představuje také přilehlý pozemek, který mu poskytne kýžené soukromí. Zahrada je nedílnou součástí rodinného domu a záleží pouze na vás, jakým stylem ji zvelebíte k obrazu svému. Milovníci zahrádkaření se pravděpodobně celou zimu nemohli dočkat až vysejí nový trávník a vytrhají plevel z jinak dokonalé skalky. Ti, jež mají zvířátka si spíše než na rostlinky potrpí na praktické vybavení a spoustu prostoru, veliké rodiny zase preferují dětské hřiště, příjemné posezení v pergole a samozřejmě zabudovaný krb nebo multifunkční gril. Pakliže vy sázíte na rozkvetlé skalky a krásnou flóru kam jen oko dohlédne, nechte se inspirovat, jak by taková okrasná zahrada mohla vypadat.

Výlet do botanické

Pokaždé, když zavítáte do botanické zahrady vás ohromí kvetoucí kaktusy, rozkošné křoviny a nespočet barevných květin, které snad ani neumíte pojmenovat? Tak proč si jednu takovou menší kopii botanické zahrady nepořídíte i na váš dvorek? Základem je pravidelně vysetá, porostlá a vždy dokonale upravená tráva, která nechá květiny krásně vyniknout. A pak už je čistě na vás, jestli vsadíte na pestrost anebo se omezíte na pár základních, oblíbených druhů, které nevyžadují až takovou údržbu.

Okrasná zahrada hrající všemi barvami, autor: fourseasonsgardenOkrasná zahrada hrající všemi barvami, autor: fourseasonsgarden

Nenápadné posezení

Okrasné zahrady, jak již název napovídá, slouží spíše k okrase, než k účelu, ovšem rozhodně by vám nebylo nikterak příjemné zaplavit pozemek rostlinami, mezi kterými se nelze ani pohybovat, natož si v pohodlí užít jejich přítomnost. Pořiďte si jednoduchou dřevěnou lavičku, kterou instalujte na místo, kde se cítíte příjemně a kde můžete nerušeně relaxovat. Není nad to vychutnat si svěží jarní odpoledne uprostřed kvetoucích slunečnic.

Nezapomeňte na menší posezení, autor: fourseasonsgardenNezapomeňte na menší posezení, autor: fourseasonsgarden

V duchu východu

Toužíte po zahradě naprosto jedinečné a neotřelé, nad kterou se budou pozastavovat i cizí kolemjdoucí? Pak se nebojte experimentovat ve stylu japonských zahrad, které jsou kombinací romantiky a nadčasovosti. Využijte sezónnost exotických listnatých stromů, nebojte se vody, můstků, kaskád ani bělostného písku.

Japonské zahrady jsou velice nadčasové, autor: photogitisJaponské zahrady jsou velice nadčasové, autor: photogitis

Článek Okrasné zahrady pro vaši inspiraci byl publikován 24. dubna 2013 v 12.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...