Zahradní houpačka – nedílná součást pozemku

Tagy:  zahradní houpačka, zahrada, dekorace, doplněk, dřevo

Sponzorované odkazy:

Zahradní houpačka – nedílná součást pozemku

Spousta z nás se narodila do panelového domu a co hůř, roky v něm vyrůstala. Takzvané panelové děti, které celé dětství pobíhaly v partě přátel okolo bloku se v dospělosti dělí na dvě skupiny. První je ta, která na umakartové jádro a sousedy všude kolem nedá dopustit a ta druhá je přesný opak. Panelový dům chce vidět tak maximálně na obrázku a touží pořídit si vlastní nádherný a především prostorný dům s malebnou zahrádkou. Každý domek vlastní menší či větší pozemek, který je stejně tak důležitý jako vybavení interiéru, barva fasády, plot a podobně. Jak si svou vlastní zahradu zařídíte je čistě na vás, ale rozhodně ji nenechte chátrat.

Dřevěná houpačka je trendem léta, autor: Martin Hill WoodworkingDřevěná houpačka je trendem léta, autor: Martin Hill Woodworking

Zahradu si každý z nás představuje po svém. Někdo si přeje lesopark se spoustou exotických dřevin a maximem sazeniček, ze kterých vyroste ovoce a zelenina, jež je následně k užitku. Jiní zase touží po minimalistickém zařízení rovné plochy, která je odrazem luxusu a jemného stylu. Je zcela ve vaší režii, jak svůj pozemek dáte do kupy a čím jej ozdobíte, co by vám však v žádném případě nemělo chybět, je zahradní nábytek. Jednotlivé stoly, židle, pohovky a křesla nejenom dobře vypadají, ale navíc jsou opravdu praktické. Zahradní nábytek vám umožní pořádat grilovací party, nejrůznější oslavy a ,,opalovačky“ u bazénu. Pokud vám nestačí obyčejný stabilní nábytek, poohlédněte se po něčem kreativnějším, jako je houpačka.

Houpačka dodá vaší zahradě šmrnc, autor: sue-tarrHoupačka dodá vaší zahradě šmrnc, autor: sue-tarr

Zahradní houpačka je sice tak trochu vymožeností, ale na svém pozemku ji má téměř každý. Již v 19. století verandy domů zdobily lakované houpací lavičky s nejrůznějšími ručně šitými potahy, háčkovanými přehozy a pletenými polštáři pro studenější podzimní dny. Zahradní houpačka působí přátelským a otevřeným dojmem, jako by říkala, že jsou zde všichni vítáni. Jakmile vám přijde kamarádka, můžete se s hrnkem kávy posadit do pohodlné houpačky a hodiny si nerušeně povídat, houpání působí příjemným a uklidňujícím dojmem, který obalí vaše nervy a zbaví vás nahromaděného stresu. Ideální variantou jak vyzdobit pozemek zahrady je pořídit si houpačku ze dřeva, která krásně zapadne do přírodního prostředí. Pokud si nerozumíte s neopracovaným dřevem, lehký nátěr je taktéž v kurzu. Pro děti je skvělou volbou jednoduchá dětská houpačka, kterou zavěsíte prakticky kamkoliv. Kreativní jedince potěší houpací síť, jež se bude náramně vyjímat také na chalupě.

Udělejte svým dětem radost, autor: Eoin CUdělejte svým dětem radost, autor: Eoin C

Článek Zahradní houpačka – nedílná součást pozemku byl publikován 17. září 2012 v 12.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...