Ručníky s originální výšivkou

Tagy:  ručník, ručníky, výšivka, vyšívané ručníky, ručníky s výšivkou, textil, textilie, bytové textilie, koupelnové textilie, koupelnové ručníky, osušení, osuška, utěrka

Sponzorované odkazy:

Ručníky s originální výšivkou

Koupelnové textilie jsou součástí základní výbavy každé domácnosti, jež v našem interiéru splňují především stránku praktickou – užitkovou.

Ručníky se již používaly ve starověkém Řecku, a to především u aténských měšťanů, jelikož v drsné Spartě bylo jejich používání považováno za změkčilost. Ve starověké Číně ručníky používaly pouze bohaté vrstvy, ve starověkém Římě patřily ručníky k vybavení soukromých přepychových lázní.

V ranném evropském středověku se na používání ručníku, tak jako na hygienické zvyklosti všeobecně, jaksi pozapomnělo. Ve vrcholném středověku už jsou opět obnoveny a používány lázně, které dle pověstí rád a často vyhledával český král Václav IV., syn císaře a krále Karla IV.

Ručníky v dnešní podobě patří k estetickým skvostům, nejen z hlediska designu, ale také materiálového provedení a grafických prvků. Ručníky používáme několikrát denně, na utření rukou, obličeje i celého těla.

Ručníky z obchodu http://www.fler.cz/hobtranee jsou vyrobeny ze 100% bavlny (froté), k jejich unikátnosti patří oživení detailní křížkovou výšivkou. Na ručníkách se nejčastěji objevují dětské motivy a drobné květiny, zejména růže a macešky. Ručníky disponují rozměry 60 × 40 cm, lze je prát v pračce při teplotě 60°C.

Originální ručníky s vlastním autorským rukopisem oživí každou koupelnu, ve které budou vedle stránky praktické splňovat i stránku estetickou.

kvalitní materiál je základkvalitní materiál je základ
nejčastějším motivem jsou kytičkynejčastějším motivem jsou kytičky
v nabídce však nechybí ani motivy dětskév nabídce však nechybí ani motivy dětské

zdroj a foto: http://www.fler.cz/hobtranee

Článek Ručníky s originální výšivkou byl publikován 1. července 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...