Zahradní slunečník se postará o příjemný stín

Tagy:  slunečník, stín, zahrada, léto, terasa, balkon

Sponzorované odkazy:

Zahradní slunečník se postará o příjemný stín

Letní pálivé sluníčko mí být pěkně nepříjemné, občas máme potřebu ukrýt se před jeho paprsky někde v útrobách domu. To je ale škoda, protože čerstvý vzduch má téměř léčebné účinky na náš organismus a sluneční paprsky nás zase nabijí energií. Pokud se vybavíme správným slunečníkem, budeme se i za horkého letního dne cítit na zahradě svěže.

Různost konstrukcí

Na trhu je ohromný výběr různých slunečníků. Jedním ze základních parametrů je jistě konstrukce slunečníku. Záleží tedy na nás, do jakých podmínek slunečník pořizujeme, jak často ho budeme používat, případně rozkládat a skládat a co se nám osobně více zamlouvá. Ideální je moci si manipulaci se slunečníkem vyzkoušet. Dobré je také myslet na případnou variabilitu nastavení slunečníku, například možnost naklonění.

Design slunečníku

Nabídka je opravdu široká a kromě praktických vlastností se jistě zaměříme i na design slunečníku. Při výrobě může být použita řada různých materiálů. Na mnoha modelech se můžeme setkat třeba s bambusem, který slunečníku vtiskne špetku exotiky. Některé z nich si z dálek nevypůjčily jen materiál, ale i způsob zpracování celého slunečníku.

Ve světě je v současnosti velmi oblíbený tzv. indický slunečník. Jedná se o zdobnější variantu slunečníku klasického. Typický je pro něj zaoblenější tvar a zdobení. Také jsou k dostání v mnoha barvách. Co se týče rozměrů, prodávány jsou zejména slunečníky menších velikostí. 

Dostatek prostoru

Slunečník může napomoci ke skutečně velkému zastíněnému prostoru. Pohodlně se pod velkorozměrové slunečníky vejde kompletní sezení, mimo to třeba i pískoviště pro ratolesti.

Dejte zelenou barvám

Nikde se neříká, že slunečník nemůže hrát všemi barvami. Záleží na preferencích každého, zda zvolí univerzální nenápadný tón, nebo zda sáhne po výrazné kontrastní kombinaci několika veselých barev.

Materiál slunečníku

Kromě designu je třeba při výběru věnovat pozornost i materiálu, ze kterého je slunečník šitý. Setkáme se s promokavou i nepromokavou úpravou. Kromě promokavosti může slunečník, tedy materiál na něj použitý, nabídnout nepropustnost UV záření. Slunečník z obyčejné látky sice na oko stín poskytne, ovšem UV paprsky stejně pronikají a dopadají na naši pokožku. Kvalitní materiál však tomuto zabrání a náš organismus ochrání nejen před horkem, ale i škodlivostí paprsků.

Článek Zahradní slunečník se postará o příjemný stín byl publikován 5. června 2011 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...