Točité schodiště, to pravé pro nejeden interiér

Tagy:  schody, schodiště, patro, dům, mezonet, duplex

Sponzorované odkazy:

Točité schodiště, to pravé pro nejeden interiér

Točité schodiště sice momentálně není posledním výstřelkem v oblasti exteriérového a interiérového designu, to však není důvod k jeho zavrhnutí. Právě naopak, nabídka je stále zajímavější a přináší s sebou možnost, jak dodat svému domovu něco extra.

Výhoda točitého schodiště

Točité schody s sebou nesou jednu ohromnou výhodu, a to snadnou použitelnost. Na rozdíl od klasického schodiště totiž často zabírají mnohem méně prostoru, což je v mnoha případech rozhodující. Řada modelů navíc přináší jednoduchou montáž. V podstatě není třeba příliš úprav, to nejdůležitější je jen dobře vybrat. Zbytek už je pak otázkou chvíle.

Vybírejte pečlivě

Točité schodiště není vhodné všude a zejména pro všechny. Pokud se jedná o schodiště malých rozměrů, není vhodnou volbou pro velmi frekventované používání. Zrovna tak velké předměty se po nich nebudou snadno vynášet, problém mohou mít také určité osoby. Naopak velkou službu prokážou tam, kde je třeba šetřit místem. Třešničkou na dortu pak bude design, který je často velmi zdařilý a schody tak vtisknou interiéru novou tvář.

Jednoduché schodiště

Jednoduché schodiště se hodí do každého prostoru a nezanechá na něm příliš mnoho stop. Zejména se jedná o schodiště vyráběná z kovu, případně dřeva či kombinace obojího. Zpracování bývá velmi prosté, zrovna jako barevné ladění.

Jednoduché do každého interiréru, autor: Albini & FontanotJednoduché do každého interiréru, autor: Albini & Fontanot

Ladnost kovu a skla

Interiér nebude narušovat ani schodiště vyrobené ze stříbřitého kovu a skla. Je totiž jakoby průhledné a zapadá výborně hlavně do jednoduchých interiérů či moderně řešených prostor.

Téměř průhledné ze skla a kovu, autor: eedesign.co.ukTéměř průhledné ze skla a kovu, autor: eedesign.co.uk

Pěkně z masivu

Pokud se vám nelíbí křehce vypadající schodiště, volte masivnější variantu. Toto schodiště je skutečně nepřehlédnutelné a výrazně bytelné. Hodí se nejen na chalupy, ale i do městských bytů, kterým pomůže vytvořit hřejivou atmosféru.

Nepřehlédnutelné z masivu, autor: logstairs.comNepřehlédnutelné z masivu, autor: logstairs.com

Kov v novém podání

S kovem se dá kouzlit. Pokud zvolíme kov s povrchovou úpravou a navíc ještě originálního odstínu, můžeme si být jisti, že v interiéru nezklame.

Kov v novém podání, autor: customiron.comKov v novém podání, autor: customiron.com

Schodiště oblých tvarů

Někteří designéři preferují jemné křivky a obliny a inspirují se v přírodě či dávných kulturách. Tímto případem je i schodiště, jehož tvůrce využil antických prvků.

Inspirace z Atén, autor: customiron.comInspirace z Atén, autor: customiron.com

Originálně a v mini verzi

Některá schodiště jsou nepřehlédnutelná, byť zabírají minimum prostoru. Tohoto efektu lze dosáhnout zejména výraznými barvami a tvary. Červená a geometričnost toto splňují na jedničku.

Výrazné a s minimálními nároky na prostor, autor: eedesign.co.ukVýrazné a s minimálními nároky na prostor, autor: eedesign.co.uk

Článek Točité schodiště, to pravé pro nejeden interiér byl publikován 19. února 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...