Sklo v interiéru - těmto variantám neodoláte!

Tagy:  skleněný nábytek, doplňky, stěna, dveře, bar, schody, schodiště, dekorace, motivy

Sponzorované odkazy:

Sklo v interiéru - těmto variantám neodoláte!

Sklo je, co se interiéru týče, velmi populárním materiálem již dlouhé roky a rozhodně se svého významného postu nehodlá jen tak vzdát. Stejně tak jako dřevo, i sklo má v bytovém designu své specifické místo a nutno podotknout, že v určitých případech vypadá naprosto dokonale…

O tom, že je sklo typickým materiálem pro výplně oken snad ani nemusí být řeč a jistě jste jej často viděli i v podobě dveří, ať už venkovních či domovních. Dále není sklo ani nijak překvapující v roli lustru, desky stolu a samozřejmě v podobě nádobí či jiných doplňků, pojďme se ale podívat na novinky, které by vás v této kombinaci možná ani nenapadly a přitom jsou něčím, čemu snad ani nelze odolat.

Sklo pro odvážlivce

Skleněné dveře všichni dobře známe, ale celo skleněná stěna s matných nádechem je pro většinu lidí absolutní novinkou a nutno podotknout, že rozhodně není pro každého. Stydlivé nátury si jen těžko pořídí skleněnou stěnu oddělující soukromí koupelny od ložnice. Pokud ale nemáte před partnerem žádná tajemství a zároveň prahnete po nových trendech, je toto řešení jako stvořené pro vás.

Skleněná stěna není pro každého, autor: livingSkleněná stěna není pro každého, autor: living

Originální bar

Marně si lámete hlavu, jak co nejoriginálněji vylepšit vaši kuchyni tak, aby se vám rychle neokoukala a zároveň nebyla nepraktická? Řešením je stylový bar v podobě skleněných výplní, které celkovému interiéru dodají šmrnc a přitom se hodí jak ke dřevu, ke kovu tak dokonce k plastu. Sklo je zkrátka dokonale multifunkční záležitostí.

Bar ve velkém stylu, autor: zivotnistylBar ve velkém stylu, autor: zivotnistyl

Vzhůru do oblak

Jako po cestě do nebes si budete připadat na minimalistických skleněných schodech, které sice na první pohled působí křehkým dojmem, ale jejich struktura je více než stabilní a s dlouhou životností. Obavy o to, jak dlouho schody z tohoto materiálu vydrží tak můžete zcela bez starostí, hodit za hlavu.

Schody jako do nebes, autor: livingSchody jako do nebes, autor: living

Jemná grafika

Nejenom v kanceláři, ale i u sebe doma rozhodně využijete stylové posuvné dveře, samozřejmě rovněž ze skla. Aby nepůsobily obyčejným a strohým dojmem, ozdobte je symboly a nejrůznějšími abstraktními motivy.

Stylové posuvné dveře, autor: asbportalStylové posuvné dveře, autor: asbportal

Článek Sklo v interiéru - těmto variantám neodoláte! byl publikován 30. června 2013 v 12.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...