S obklady z kamene se dá kouzlit

Tagy:  kámen, obklady, kamenné obklady, podlaha, zdi, haly, koupelna, kuchyň, přírodní materiál

Sponzorované odkazy:

S obklady z kamene se dá kouzlit

Kámen je skvělý přírodní materiál, který bohužel není využíván tak často, jak by mohl. Může totiž nabídnout širokou škálu barev a struktur, které nenalezneme u žádného jiného materiálu. Stačí načerpat trochu inspirace a pozvat přírodu do vlastního obydlí.

Přírodní kámen doma

To první, co při pohledu na kámen přijde na mysl, je jeho krása. Kámen a produkty z něj se nabízejí v široké barevné škále, oplývají rozmanitými strukturami, jejich povrch může být různě upraven. Asi nejpoužívanějším produktem z kamene je obklad, dále se setkáváme s umyvadly z kamene a řadou dalších převážně dekorativních předmětů. Různé misky, fontánky či sošky úspěšně zdobí naše domovy.

Kamenné obklady a jejich použití

Kamenné obklady mohou být zajímavým zpestřením. Lze je využít na mnoha místech a různými způsoby. V praxi se můžeme setkat s produkty vhodnými na pokrytí podlahy, které se vyznačují vysokou odolností, dále produkty vhodnými k obkládání zdí či výrobky určenými pouze k dekoraci. Tyto informace bychom neměli podcenit, jelikož má každý produkt svoje charakteristické vlastnosti. Kluzké vysoce leštěné kamenné výrobky či křehčí obklady mohou při nesprávném použití způsobit velké nepříjemnosti.

Kámen můžeme použít jako podlahovou krytinu, k obložení zdí, často působí skvěle kombinace více druhů. Kámen je totiž vysoce dekorativní materiál, v prvé řadě se hledí na jeho vzhled.

Hřejivý dojem

I když to může znít nemožně, kámen může vyvolat pocit tepla. Je jen třeba zvolit správný odstín a strukturu. Teplé pískové odstíny mohou být to pravé. V kombinaci s bílou pak vyniknou čisté linie, celkový dojem je velmi příjemný.

Hřejivý dojem kamene, autor: egceramics.co.ukHřejivý dojem kamene, autor: egceramics.co.uk

Kámen v koupelnách

Koupelna je místem, kde se obklady z kamene dobře uplatní. Kvalitní kamenné produkty odolávají vlhkosti a nepodléhají zkáze. Záleží jen na nás, do jaké míry kámen zapojíme.

Přírodní kámen v koupelně, autor: HomebasePřírodní kámen v koupelně, autor: Homebase

Kuchyň a kámen, další neoddělitelná dvojice

Kámen je podobně dobře využitelný v prostorách kuchyně. Záleží jen na nás, zda kuchyni chceme v rustikálním ladění či zda preferujeme minimalismus, čisté ostré linie či hru barev. Dobře se zde uplatňují různé struktury kamene.

Kámen na stěnách v kuchyni, autor: ToncelliKámen na stěnách v kuchyni, autor: Toncelli

Hrubě opracovaný kámen v halách

Ve větších prostorech či tam, kde není třeba docílit hřejivé atmosféry, je dobře využitelný hrubě opracovaný kámen. Jeho vzhled je velmi působivý a je možné volit i chladnější odstíny.

Hrubší kámen do větších prostor, vrsystems.co.ukHrubší kámen do větších prostor, vrsystems.co.uk

Oblázky v hlavní roli

V poslední době se objevují různé produkty sestávající z různě velkých oblázků. Často jsou prodávány v podobě panelů či archů.

Větší oblázkové panely, autor: archiexpo.comVětší oblázkové panely, autor: archiexpo.com

Článek S obklady z kamene se dá kouzlit byl publikován 7. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...