Adventní věnce domácí výroby

Tagy:  věnec, advent, Vánoce, vánoční dekorace, vánoční výzdoba

Sponzorované odkazy:

Adventní věnce domácí výroby

Pro mnohé je adventní věnec tím, co připomíná příchod svátků vánočních, období setkávání s rodinou a přáteli, dobou jedinečných chutí a vůní či dětské nedočkavosti a radosti. Pořízení dokonalého věnce však není nic složitého. A to i v případě, že se rozhodnete pro jeho výrobu.

Materiál na výrobu i zdobení

Materiálu, který lze použít na výrobu či dekoraci věnce, je všude dostatek. Jistě máme už nějaký základ doma, zbytek nalezneme obchodech či přírodě.

Základ běžných věnců tvoří kruh vyrobený z polystyrenu, slámy, jehličí či větviček. Při troše zručnosti si tento základ můžeme vyrobit i sami. K jeho zdobení pak mimo to použijeme, cokoliv nás napadne či najdeme v domácnosti nebo venku na procházce. Tradičně to jsou skořápkové plody, sušené ovoce, slaměné ozdoby nebo třeba šišky. Nově se pak používají různé metalické ozdoby, umělé plody a mnohé další ozdůbky. Nakonec nesmí chybět čtveřice ladících svíček.

Důležité je barevné ladění a volba stylu. Vše by totiž mělo skvěle zapadnout do našeho domova.

V přírodních odstínech

Adventní věnce laděné do přírodních odstínů snad nikdy z obliby nevyjdou. K jejich výrobě jsou využívány zejména přírodní materiály, jako jsou různé oříšky a další plody, sušené rostliny. Zakomponovat by se dobře dali i třeba perníčky.

Tento věnec právě půvabu sušených skořápkových plodů využívá. Doplňuje je pak umělými červenými jablíčky. Při výběru svíček pak byly přirozeně zvoleny ty ze včelího vosku, které krásně voní a korespondují s použitými materiály. Velká výhoda tohoto věnce tkví v jeho trvanlivosti. Neopadává a nemění vzhled tak, jako tomu je například u věnců z jehličí.

S plody a skořápkami, autor: MV Fler.czS plody a skořápkami, autor: MV Fler.cz

Tradiční zelená

Mnoho rodin si nedokáže ani představit prosinec bez zeleného voňavého jehličí. Adventní věnec je první místo, kde se jehličí může objevit. Je třeba vybírat jen kvalitní větvičky, osvědčila se třeba jedle, která pak hodně vydrží. Zelený korpus lze dle fantazie ozdobit čímkoliv, ať už přírodními materiály či novými trendy ozdobami.

Jedlová zeleň, autor: Pet Mat Fler.czJedlová zeleň, autor: Pet Mat Fler.cz

Fantazii se meze nekladou

Při výrobě adventního věnce se skutečně fantazii meze nekladou. Věnec v žádném případě nemusí být pouze z produktů přírody. Skvěle poslouží řada dalších materiálů. V tomto případě byl třeba použit obyčejný drát. Výroba takového věnce se může zdát náročná, ovšem výsledek stojí za to. Mimo originality slibuje nesmrtelnost. Navíc každý rok je možné zdobit ho dle momentálních nápadů.

Drátěný adventní věnec, autor: žirafa Fler.czDrátěný adventní věnec, autor: žirafa Fler.cz

Článek Adventní věnce domácí výroby byl publikován 1. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...