Skleněné konferenční stolky do našich domovů

Tagy:  stůl, stolek, obývák, obývací pokoj, sklo, dřevo, stoleček

Sponzorované odkazy:

Skleněné konferenční stolky do našich domovů

Konferenční stolek se stal naprosto samozřejmou součástí našich obývacích pokojů. Tam, kde na něj místo prostě nezbývá, byl nahrazen úspornějšími odkládacími stolečky. Nabídka je ale tak široká, že nevybrat si je téměř nemožné. Mnozí si pak oblíbili zejména skleněné varianty, byť vyžadují více pozornosti z hlediska údržby.

Sklo na konferenčních stolcích

Sklo se na konferenčních stolcích objevuje zejména proto, že je prostě krásné. Mnoho skleněných konferenčních stolků je výjimečných. Stávají se tak právoplatným prvkem interiéru, nejen plochou pro odkládání kávy či časopisu. Díky novým technologiím a návrhářským dílnám plným talentovaných designerů jsou dnešní stolky opravdovými skvosty.

I zde platí: v jednoduchosti je krása

Řada krásných stolků má jedno společné, a to jednoduchost. Ne vždy je třeba důmyslných řešení a neobvyklých nápadů. Stolky jednoduchých tvarů jsou krásné a funkční zároveň. Vhodné jsou také pro ty, kteří si nemohou dovolit či netouží po luxusních výrazných kouscích z dílen světoznámých mistrů.

Jednodušší modely stolků většinou využívají perfektního spojení skla a dřeva, případně dřevotřísky. Barvy bývají většinou univerzální, uplatňují se odstíny bílé, černé či světlého dřeva.

Autor: IkeaAutor: Ikea

Sklo s povrchovou úpravou

Sklo použité na výrobu stolky už dávno nepřipomíná jen křišťál. Často se totiž sklo upravuje různými technikami a získává tak na větší atraktivitě. Některé modely se inspirují nábytkem z dob minulých, jiné jsou velmi moderní a využívají efektu barev.

Unikáty v našem interiéru

Pokud toužíte po opravdovém skvostu, vyplatí se důkladně se porozhlédnout kolem. Konferenční stolek totiž může mít tisíce podob a některé z nich jsou opravdu odvážné, jiné ultramoderní, setkáme se elegancí či rozpustilostí. Do každého interiéru lze vybrat konferenční stolek přesně na míru.

Skleněný stolek a děti v jedné domácnosti

Domácnosti s malými dětmi nejsou úplně vhodným místem k pořizování skleněných konferenčních stolků. Řada stolků je totiž tak výborně zpracována, že sklo často skutečně není vidět. V tomto okamžiku se stolek stává velkým nebezpečím pro děti. Zcela nemyslitelné jsou pak stolky, které nemají upevněnou vrchní skleněnou desku.

Pokud se vám sklo líbí a neradi se ho vzdáváte, zauvažujte nad stolky vyrobenými z umělých materiálů. Často jsou na první pohled od skla nerozeznatelné. Mnoho z nich také zaujme ještě zajímavějšími tvary, jelikož je materiál ještě lépe tvarovatelný a upravitelný.

Článek Skleněné konferenční stolky do našich domovů byl publikován 7. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...