Dětský pokoj – inspirace k jeho zútulnění

Tagy:  postel, dekorace, barvy, palanda, koberec, dětský pokoj

Sponzorované odkazy:

Dětský pokoj – inspirace k jeho zútulnění

Dětský pokoj je především místem, kde by se naše ratolesti měli cítit pohodlně a v bezpečí. Pokojíček jim slouží nejen ke spaní, ale i hraní a později dělání domácích úkolů a také je místem, kde se setkávají s kamarády anebo si tam mohou v klidu snít. Všechny tyto činnosti by měl dětský pokoj umožňovat a k tomu být líbivý. Jen tak si jej budou děti moct zamilovat.

Vytvořte z pokoje malý dětský ráj

Na celkovém dojmu, který ratolesti ze svého pokojíčku budou mít, hrají velkou roli i zdánlivé maličkosti. V prvé řadě by měl být dětský pokoj světlý a vzdušný, důležité je pečlivě vybírat barvy. Děti by se na zařizování vlastního pokoje měly samy podílet, mají-li na to již věk samozřejmě. Důležitý bude výběr jak již zmiňovaných barev, tak i dalších dekorací.

Nádhernou ukázku perfektního sladění vidíme na obrázku s útulným pokojíčkem zařízeným převážně v zelené a modré. Nábytku je použito minimum, pro odkládání knih i hraček perfektně poslouží systém polic a regálků. Hrát a dovádět se dá bez problému na koberci, kde jsou k dispozici i velké měkké polštáře. Ačkoli je pokoj celkem malý, nabízí díky skvělému uspořádání dostatek místa k dětskému skotačení i klidnému odpočívání.

Autor: freshome.comAutor: freshome.com

Království pro malou princeznu

Obzvláště holčičky školního věku budou vděčné za své vlastní království, které bude odpovídat přesně jejich představám. Základem bývají především veselé barvy, růžová a oranžová tuto definici splňuje. Dále je zapotřebí mít řadu tajných skrýší a krabiček, kam budou moct děvčátka uložit své poklady a tajemství. Příjemné jistě bude mít na zemi koberec, který nikdy nestudí a zajímavé prvky jako je zrcadlo se zdobeným rámem či věšák na oblečení budou dělat dojem i za několik let. Měkká postel s polštářky je samozřejmostí a pohodlné křeslo poslouží pro čtení i pro usazení nejlepší kamarádky. Jedná se o malý dívčí svět tak, jak má být.

Pokoj pro více dětí

I sdílený pokoj se sourozencem může mít styl. Palandy jsou dnes dostupné v nejrůznějším provedení a některé vypadají skutečně stylově. Pracovní kout s policemi může být využíván klidně oběma dětmi zároveň. Velmi praktický je pak kapsář, noční stolek na kolečkách či pojízdný úložný prostor pod stolem. Velmi pěkně pokoj oživí řada doplňků jako koberečky, plyšáci či nápadná nástěnná lampička ve tvaru srdce.

Článek Dětský pokoj – inspirace k jeho zútulnění byl publikován 20. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...