Korkové prostírání – v přírodních tónech i pestrých barvách

Tagy:  korek, materiál, obrázky, stůl, skvrny, prostírání

Sponzorované odkazy:

Korkové prostírání – v přírodních tónech i pestrých barvách

Ať již v jídelně či v obývacím pokoji, nikdo jistě nestojí o zamazání konferenčního či jídelního stolu. Skleničky i talířky, které na stůl pokládáme mohou zanechat nečistoty, především velmi často kruhy, které mnohdy nelze žádným způsobem dostat dolů. Od začátku se proto vyplatí používat prostírání, které tomuto znečištění zabrání.

Korkové prostírání pro každou situaci

Korek je přírodní materiál, který se na výrobu prostírání používá již s velmi dlouhou tradicí. Stále však nevychází z módy. Prostírání může mít nejrůznější podoby a obdoby, tvary, velikosti i barvy. Vybírat si můžeme podle nálady či tak, aby k sobě vše pěkně ladilo. Nejde ani tolik o to, aby prostírání udělalo parádu, ale aby zabránilo nežádoucím skvrnám na dřevěných stolech, které by mohly jít později jen velmi obtížně čistit. Na druhou stranu to neznamená, že by prostírání nemohlo zároveň tak skvěle vypadat.

Přírodní korek, autor: kjz.czPřírodní korek, autor: kjz.cz

Jednoduchý přírodní korek

Nejklasičtější a také nejobyčejnější je prosté korkové prostírání ve své nejpřirozenější podobě. Hnědavý korek vyřezaný nejčastěji do koleček či čtverců o tloušťce několika málo milimetrů se bez problému postará o to, aby náš stůl by vždy čistý a vzorně uklizený. Korková prostírání můžeme nechat na hromádce na stole jako dekoraci a zároveň je tak mít vždy po ruce k dispozici. Přírodní korek se skvěle hodí nejen na venkov, ale i do pokojů zařízených v přírodních odstínech barev. Oblíbí si je také milovníci prostých přírodních věcí.

Prostírání mohou být i s obrázky

Kdo radši zajímavější bytové doplňky, toho jistě zaujmou kolekce barevných prostírání s nejrůznějšími obrázky, které se snadno udržují díky přední hladké lesklé vrstvě. Obrázky, které na prostírání najdeme, mají velmi často odpovídající tématiku, setkáme se na nich tak s šálkem kávy, čaje, se džbánkem či s ovocem. Skvělé je, že se hodí do moderních interiérů i rustikálních či venkovských obydlí. Stačí vybrat vhodné barvy a motivy, které nás zaujmou.

Malované ovoce, autor: kvcentrum.czMalované ovoce, autor: kvcentrum.cz

Pěkně vypadají i květiny či jiné zajímavé obrázky, které mají myšlenku a nápad. Sady prostírání můžeme libovolně měnit také ku příkladu v závislosti na ročním období.

Ze Středomoří, autor: kvcentrum.czZe Středomoří, autor: kvcentrum.cz

Originální prostírání pro děti

Aby prostírání používaly i děti, musí se jim líbit a zaujmout je. Sada prostírání s motivem krtečka bude tím pravým, co děti okouzlí a co si zamilují. Navíc budeme mít jistou, že po nich již nikdy nezůstanou mokrá kolečka na stole.

Prostírání, které udělá radost dětem, autor: dekorace-tapety.czProstírání, které udělá radost dětem, autor: dekorace-tapety.cz

Článek Korkové prostírání – v přírodních tónech i pestrých barvách byl publikován 23. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...