Zařiďte si praktickou i designovou knihovnu

Tagy:  knihovny, knihovna, interiér, interiérová knihovna, police na knihy, skříně na knihy, kniha, knížka, regály

Sponzorované odkazy:

Zařiďte si praktickou i designovou knihovnu

Knihovny se stávají čím dál častěji součástí interiéru, a to v jakékoliv formátové podobě. Ne vždy, je však prostor pro zřízení knihovny příhodný, zpravidla chybí místo.

Prakticky řešené knihovny však nepotřebují dostatek prostoru, pokud je dokážeme správně snoubit se stávajícím interiérem mohou být i estetického charakteru.

Nejdůležitějším bodem je vybrat správné místo, a to v důsledku na celkovou plochu interiéru. V případě, že obýváme dostatečně prostorný dům nebo byt, můžeme si vyčlenit na knihovnu samostatnou místnost. V opačném případě, tedy pokud musíme šetřit každým centimetrem, bude volba prostoru obtížnější.

O velikosti knihovny by měla rozhodovat objemnost knih. Pokud nejsme přílišní čtenáři není třeba sestavovat knihovnu od podlahy až ke stropu. Pokud disponujeme menší sbírkou knih, je ideálnější volbou použití otevřených regálů, které přispívají k většímu modernímu dekoru.

Zvolte správné barvy. Knihovny nemusí být v duchu temných barev tak, jako tomu bylo v minulosti. Ba naopak, ideální volbou jsem přírodní, velmi jemné odstíny. Barvy vybírejme dle vkusu nebo harmonie se stávajícím interiérem.

Rozvržení prostoru. Pokud plánujeme sestavení knihovny jako samostatné místnosti, bude třeba pořízení dalšího nábytku. Ideální volbou je stolek, pohovka (křeslo), židle a velmi dobré osvětlení.

V omezeném prostoru je žádoucí využít co největší plochu stěny, která bude sloužit pro ukládání knih.

řešení interiérové knihovnyřešení interiérové knihovny

Zdroj: http://freshome.com/…home-library

Článek Zařiďte si praktickou i designovou knihovnu byl publikován 23. října 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...