Dřevěné šperkovnice elegantně skryjí cennosti

Tagy:  šperkovnice, krabičky, šperky, šatník, bytové doplňky, úložné prostory, dřevo

Sponzorované odkazy:

Dřevěné šperkovnice elegantně skryjí cennosti

Šperky jsou vášní nejedné ženy. Pokud je však může uložit do půvabné šperkovnice, potěšení z nich se ještě zvyšuje. Pojďme se na pár šperkovnic podívat.

Dřevěné šperkovnice pro naše poklady

Šperkovnice ukrývající šperky zvyšuje nejen potěšení, také šperky chrání před nepříznivými vlivy okolí. Mezi ně patří zejména prach, vlhkost, rovněž šperky chrání před mechanickým poškozováním. Na světlo citlivé materiály jsou ve šperkovnici bezpečně ukryty, zrovna jako drobné šperky, které se snadno ztrácejí. Dřevo jako materiál je pak k výrobě šperkovnic jako stvořený.

Krása schovaná ve dřevě

Dřevo je odnepaměti oblíbené nejen pro své užitné vlastnosti, ale také jednoduše pro svoji krásu, kouzlo. Dřevěné šperkovnice tohoto úspěšně využívají a ukazují jeho strukturu a barvu. Není divu, že pak tyto šperkovnice patří k těm nejoblíbenějším.

Dřevo bývá pečlivě voleno a poté upravováno, a to zejména broušením a lakováním, případně mořením. Smyslem je podtrhnout jeho přirozenou krásu.

Šperkovnice využívající krásy materiáluŠperkovnice využívající krásy materiálu

Luxusní šperkovnice ve dřevě a kůži

Toužíte-li po luxusní šperkovnici, sáhnout můžeme do nabídky šperkovnic v kůži či dřevě. K jejich výrobě se využívají různé typy kůží, včetně krokodýlí. Ohleduplnější variantou je však kvalitně vyrobená imitace. Dřevěné šperkovnice jsou pak vyrobeny obvykle z různých exotických dřevin, jejich povrch je pečlivě upraven.

Při výběru těchto šperkovnic je důležité věnovat pozornost vnitřnímu provedení, zejména použitým materiálům a kvalitě zpracování.

Luxusní šperkovniceLuxusní šperkovnice

Dřevo ukryté v barvě

Pokud vám klasické dřevo nic neříká a raději byste nějaký hladší, čistší design, sáhnout můžete po lakovaných dřevěných šperkovnicích. Takto upravené dřevo je totiž velmi příjemným materiálem odpovídajícím trendům. Například tyto šperkovnice v pastelových barvách a matném laku potěší nejen slečny, své místo naleznou i u dam.

Lakované dřevo v pastelových odstínechLakované dřevo v pastelových odstínech

Veselé barvy a motivy

Veselé barvy a motivy jsou k vidění i na dřevěných šperkovnicích. Také v tomto případě bude struktura dřeva důkladně skrytá pod lakem. Veselé, originální motivy udělají z takové šperkovnice skvělý bytový doplněk. Třeba šperkovnice ve tvaru truhličky s ruskými matrjoškami se stanou výraznou součástí interiéru.

Lakovaná šperkovnice s matrjoškamiLakovaná šperkovnice s matrjoškami

Trocha Orientu

Orient proslul mimo jiné krásně zdobenými předměty za využití různých materiálů a typických ornamentů. Drobné dřevěné šperkovnice jsou pak pro toto zdobení jako stvořené. Jako základ poslouží lak v různých barvách. Na něj se kladou rozličné drobné kousky, jako třeba kamínky, sklo nebo kovové dílky.

Kapka orientuKapka orientu

Článek Dřevěné šperkovnice elegantně skryjí cennosti byl publikován 18. září 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...