Jídelní talíře v exkluzivním provedení

Tagy:  talíř, keramický talíř, jídelní talíř, talíře, exkluzivní, moderní talíře, bambusové talíře, talíře vintage

Sponzorované odkazy:

Jídelní talíře v exkluzivním provedení

Design předmětů vnímají někteří lidé jako něco zásadního, něco je staví nad ostatní, něco, čím se mohou prezentovat. Klasický člověk však nepříliš dbá na to, z čeho pokrmy konzumuje, obvykle je mu lhostejné, zda se talíř honosí určitou značkou či atypickým provedením.

Do moderních interiéru však jednoznačně luxusní nádobí patří, neboť nádobí je předmět, se kterým se dostáváme dennodenně do styku. Klasikou zůstávají talíře v čistě bílé barvě, které při kvalitním a důmyslném zpracování patří k exkluzivnímu kuchyňskému nádobí.

U jednobarevných jídelních talířů však zůstat nemůžeme, design a trendy styl přeje decentním barevným kombinacím, z nichž můžeme jmenovat bílo-černé provedení. Moderní interiér však doslova volá po výraznějších barvách, a tak není výjimkou fialová, hnědá, zlatá nebo bordó.

Za exkluzivitu v kuchyni se opět považuje jídelní set s cibulovým vzorem z míšeňského porcelánu. Ačkoliv se nám tento styl může zdát pasé, opak je pravdou. Pokud vám tedy leží tradiční cibulák někde hluboko ve skříni, oprašte ho a rázem proměníte stolování do trendy stylu.

Co se tvarového provedení týče, šéfkuchaři doporučují klasický kulatý tvar. Moderním pojmem je však tvar exkluzivní, pro talíře nepříliš typický. A tak servírujeme pokrmy na talíře hranaté, čtvercové, obdélníkové i oválné.

dokonalá souhra barevdokonalá souhra barev
ultra moderní stylultra moderní styl
talíře z bambusutalíře z bambusu
dokonalá hra tvarů a barevdokonalá hra tvarů a barev
styl vintagestyl vintage
moderní stolovánímoderní stolování

Zdroj: www.flickr.com

Článek Jídelní talíře v exkluzivním provedení byl publikován 5. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...