Talíř, který nás informuje o nutričních hodnotách

Tagy:  talíř, keramický talíř, jídelní talíř, talíře, obezita, nutriční hodnoty, kalorie, zdravý životní styl, nutri plates

Sponzorované odkazy:

Talíř, který nás informuje o nutričních hodnotách

Hlídáte si ve svém jídelníčků stanovenou normu kalorií a obsah nutričních hodnot ve vaší stravě? Pokud ano, máme pro vás praktického pomocníka ve formě jídelního talíře, který vám poskytne požadované údaje během oběda či večeře. Pokud vás nutriční či energetické hodnoty nezajímají, máme pro vás originální nádobí, které dodá vašemu stolování nový rozměr.

Obezita patří k nejdiskutabil­nějším tématům a zdraví ohrožujícím nemocem, které celosvětově sužují lidstvo. Největší zbraní, jak obezitě čelit, je vědět, kolika kaloriemi surovina disponuje a jakou má pro naše tělo výživovou hodnotu. Velmi praktickou pomůckou nám bude nutriční talíř, který je prozatím ve fázi konceptu, ale věřím, že tento vskutku praktický nápad bude brzy přesunut do fáze výroby.

Čistě bílý keramický talíř je po svých okrajích popsán nutričními informacemi potravin včetně jejich kalorického obsahu. Kolekce zahrnuje celkem osm talířů, jejichž nutriční informace se od sebe navzájem liší, a to dle druhu konzumovaných potravin. Popis obsahuje stovky položek potravin, průměrnou rychlost spalování kalorií metabolismem, a to v rozdělení podle věku, pohlaví, hmotnosti a úrovně aktivity strávníka.

Tato nenásilná forma dokáže vyvolat praktickou konverzaci u stolu na téma „co jíme“ a zda to naše tělo potřebuje či nikoliv. Cílem tohoto konceptu by mělo být ovlivnění a volba lepší výživy a životního stylu.

informace o nutričních hodnotách zíkané během jídlainformace o nutričních hodnotách zíkané během jídla
praktický pomocník v boji proti obezitěpraktický pomocník v boji proti obezitě

Zdroj: http://design-milk.com/nutri-plates

Článek Talíř, který nás informuje o nutričních hodnotách byl publikován 28. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...