Roboti, bez kterých se v kuchyni neobejdeme

Tagy:  kuchyň, odšťavňovač, mlýnek, sekání, příprava, pokrm, šťáva

Sponzorované odkazy:

Roboti, bez kterých se v kuchyni neobejdeme

Pomocníků v kuchyni není nikdy dost. Existuje mnoho domácích spotřebičů, zejména kuchyňských robotů, bez kterých se neobejdeme. Nechte si usnadnit práci a dovolte přístroji, aby provedl těžkou práci za vás. Z chutných a zdravých nápojů a pokrmů budete mít o to větší radost.

Proč pořizovat roboty?

V kuchyni při přípravě mnohých pokrmů je nevyhnutelná práce, která nás nebaví a mnohdy je navíc časově i jinak náročná. Nedopřávat si chutné pokrmy je na druhou stranu však veliká škoda. S kuchyňskými roboty půjde práce jako po másle a vše budeme mít připravené doslova během minuty. Vybírat bychom měli spotřebiče, které skutečně upotřebíme a vždy je dobré spoléhat se na kvalitu. U kuchyňských robotů platí, že je lepší pořídit několik kvalitních přístrojů, než jeden univerzální, který bývá v důsledku spíše nepoužitelný. Zaměřte se proto na značkové výrobky a usnadněte si život v kuchyni.

Roboti a jejich nepostradatelné funkce

U kuchyňského robotu je nezbytné, aby dobře a spolehlivé sloužil. Zvládnout by měl i náročné úkony s výsledkem, se kterým budeme spokojeni. Co se sekání a mletí týče, vybíráme především podle množství funkcí, které od robotu očekáváme. Umět by měl tedy jak nasekat na drobno například zeleninu, tak umlít maso na jemnou směs. Žádané je, aby byl schopný zacházet také s tekutými složkami a pomoci nám při přípravě těsta či pomazánky. Takové funkce jsou základem, který zcela jistě upotřebíme. Dalším kritériem by měla být skladnost přístroje a také snadná manipulace. Důležité při používání také je, aby šlo robota bez problému očistit a po použití vymýt. Problémy s vymýváním jsou velmi nepříjemné a zdlouhavé a mohou nám zcela zkazit radost z přípravy jídla.

Kenwood Chef TitaniumKenwood Chef Titanium

Odšťavňovače a mlýnky jako součástí robotů

Kromě mletí, sekání a míchání bývá součástí kuchyňských robotů také odšťavňovač. Ten je velmi praktický nejen pro rodiny s malými dětmi. Naše tělo potřebuje denně přijímat velké množství vitamínů a s tím mohou být často velké problémy. Konzumovat kilogramy ovoce a zeleniny je pro mnoho lidí nepředstavitelné. Odšťavňovač nabízí snadnou možnost, jak si na zelenině a ovoci pochutnat. Šťáva z ovoce i zeleniny výborně chutná a připravit si z ní můžeme například chutný koktejl na cesty.

Mlýnek ať už na kávu, mák či jiné pochutiny doma také beze sporu oceníme.

Článek Roboti, bez kterých se v kuchyni neobejdeme byl publikován 24. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...