Zapékací misky – rozšiřte svůj kuchyňský sortiment

Tagy:  zapékací misky, miska, pečení, vaření, kuchyně, jídlo, pokrmy

Sponzorované odkazy:

Zapékací misky – rozšiřte svůj kuchyňský sortiment

O tom, že je kuchyně nepostradatelnou součástí každého bytu či domu, není sporu. Pro některé hospodyňky se dokonce stala středobodem zájmu při zařizování interiéru a kde jaký šéfkuchař by ji mohl závidět její multifunkční vybavenost. Ovšem luxusní nerezové trouby,sporáky a myčky jsou k ničemu, pokud k nim nevlastníte kvalitní nádobí, které usnadní jak přípravu chutných pokrmů, tak jejich následné vaření, pečení a smažení. Domácí vaření není jenom o potřebě jíst, stalo se jakýmsi pojidlem rodinných vztahů, neboť právě společné snídaně, nedělní obědy a večeře s přáteli dělají blízké blízkými. Pakliže rádi objevujete stále nové recepty a žádný pokrm pro vás není dost obyčejný ani obtížný, rozhodně vám nesmí chybět zapékací misky.

Pojem zapékací miska není žádným novotvarem a ve většině domácností se také běžně objevuje. Ovšem zatímco vy vlastníte jednu, univerzální velikost, prodejní pulty nabízejí desítky prototypů, jež jsou určeny na typické pochutiny a pokrmy, které díky nim chutnají o poznání lépe a jsou rychleji hotovy.

Klasický ovál

Klasicky oválná zapékací miska je asi tím nejčastějším modelem. Je velmi praktická právě svým oválným tvarem, do kterého vměstnáte celé kuře, jednotlivé kousky masa, ale také těstoviny, brambory, zeleninu a podobně. Existují však pokrmy, které ani v této praktické misce zkrátka uvařit nesvedete.

Klasická miska ve tvaru oválu, autor: pelicanKlasická miska ve tvaru oválu, autor: pelican

Hranaté na lasagne

Chcete rodině připravit vynikající lasagne, pak je vám pravděpodobně jasné, že lámat jednotlivé kousky do oválné nebo kulaté misky není zrovna ideální. Pořiďte si proto čtvercovou zapékací misku, ideálně určenou přímo na přípravu lasagní. Jednotlivé těstoviny do ni krásně pasují a tak vám nanášení jednotlivých vrstev surovin nebude dělat sebemenší potíže.

Kuře snadno a rychle

Nemáte zrovna příliš času připravovat několikahodinové chody a přesto chcete rodině dopřát teplou večeři? Pak vám v kuchyni rozhodně nesmí chybět multifunkční zapékací hrnec s praktickou poklicí. Kuřecí stehna, zeleninu a koření jednoduše nandejte do útrob hrnce, přiklopte poklicí a o vše ostatní, včetně pečení se postará tento jedinečný přístroj. Vy tak za půl hodiny přijdete k hotovému a máte po starostech.

Pečené zákusky

Existují druhy zákusků a dezertů, které bez speciálního nádobí zkrátka nepřipravíte. Řeč je například o creme brulee, čokoládové pěně se sněhem a podobně. Malé zapékací mističky na tyto delikátní moučníky lze zakoupit po jednom, takže si vyberete počet, který vám vyhovuje.

Zapékat můžete i dezerty, autor: Lori L.StalteriZapékat můžete i dezerty, autor: Lori L.Stalteri

Článek Zapékací misky – rozšiřte svůj kuchyňský sortiment byl publikován 20. února 2013 v 18.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...