Svíčky jako kouzelné dekorace

Tagy:  svíce, čajová svíčka, sklenka, podložka, plamínek, atmosféra, světýlko

Sponzorované odkazy:

Svíčky jako kouzelné dekorace

Svíčky plní funkci dekorace a jsou velmi estetickými bytovými doplňky. Umístit je můžeme do prosklených skříněk, na poličky, ale i na stůl. Svíčky skvěle vypadají a zapálené tvoří fantastickou atmosféru.

Klasické barevné svíce

Nejjednodušší alternativou jsou klasické svíce, které snadno umístíme na podložky či do zdobených mís a budou tak připravené kdykoli k zapálení. Bývají obvykle poměrně velké a dokážou tak svým mihotavým plamínkem dlouho vytvářet skvělou atmosféru. Pěkné žluté voňavé svíčky zkrášlí každý interiér a večerům propůjčí měkké světlo. Sněhově bílé svíce v ozdobném věnečku působí téměř jako svatební, jistě se však uplatní také ve světlých místnostech. Nižší klasické černé svíčky oceníme v moderních interiérech.

Jednoduchost pro každý interiérJednoduchost pro každý interiér

Zajímavé a nápadité

Od klasiky přejdeme k originálním a nevšedním kouskům. Překrásná modrá svíčka, v níž najdeme zalité mušličky a malé mořské hvězdice nám s každým pohledem připomene šumící oceán a tím i dovolenou. Růžovo-zelené velké svíce zaujmou na první pohled. Podobné unikáty jistě stojí za naši pozornost. Zajímavá kompozice tří svíček na ozdobné podložce s kamínky dělá skvělý dojem a jistě potěší také jako dárek. Umístění na stole bude to pravé.

Zdobené svíčkyZdobené svíčky

Závoj růžové

Růžová barva působí optimisticky a pozitivně. V místnosti jí však může být až moc, proto je dobré volit ji pouze jako barvu doplňků. Růžové svíčky vytvářejí krásnou atmosféru a působí romanticky. Nízké růžové svíčky můžeme umístit do skleniček, či s nimi vymyslet nějaké netradiční aranžmá. Růžové poupátko vypadá velmi něžně a každá žena či dívka jej ocení jako dárek. Sklenička na čajovou svíčku v růžové barvě propůjčí místnosti zdroj jemného světla. Možnost prakticky neustále měnit čajovou svíčku nám zajistí, že romantické světélko nikdy neuhasne. I sama o sobě vypadá sklenka skvěle a utváří jedinečný ráz.

Růžová romantikaRůžová romantika

Vskutku netradiční svíčky

Svíčky nemusí vždy vypadat tak, jak je známe. Velice kreativní byl ten, kdo stojí za vznikem svíčky v nádobce připomínající prasklé vajíčko. Několik takových svíček pohromadě dělá fantastický dojem. Podobná dekorace navíc okamžitě přiláká pozornost. Uzavíratelná svíčka v plechové nádobce představuje elegantní variantu, kterou lze v případě potřeby přenést a vytvořit tak jedinečnou atmosféru kdekoli. Krásná vůně potěší naše smysly. Skvostná nádobka na svíčku dýchá luxusem také díky kombinaci materiálů, ze kterých je vyrobena. Tenké sklo měňavě modré barvy a kov tvoří skvělou dvojici.

Originálnější variaceOriginálnější variace

Článek Svíčky jako kouzelné dekorace byl publikován 6. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...