Barevný interiér je trendy

Tagy:  barva, barvy, interiérové barvy, malujeme byt, malba, výmalba bytu, barvy v bytě, interiér

Sponzorované odkazy:

Barevný interiér je trendy

Barvy hrají v lidském životě velmi významnou roli, mnohdy působí na naši psychiku příjemným dojmeme, avšak v jejich repertoáru nalezneme i takové barvy, které v nás vzbuzují určitý respekt. Ne všechny barvy či barevné kombinace jsou vhodné do každé místnosti domu či bytu, např. kombinace černá se žlutou není vhodná do ložnice, jelikož v mnohých vyvolává pocit ohrožení. Červená barva naopak působí příjemně, avšak v kuchyních způsobuje zvýšený apetit. Barvy však mají v interiéru nezastupitelný význam, který nejen utváří atmosféru, ale přispívají k celkovému trendy stylu.

Trendy je především nápadité barevné řešení interiéru, ve kterém barvy nesplývají, ale naopak vynikají. Jednou z možných variací je dominanta bílé barvy, který je doplněna o výrazné barevné variace. K takovým příkladům např. patří interiér z naší fotogalerie, kde je bílá doplněna růžovými a zelenými akcenty.

Kombinace tří, maximálně čtyř barev působí velmi vyrovnaným interiérovým dojmem, což přispívá k minimalismu a harmonii, tedy prvkům, které jsou v kurzu. Námi prezentovaný soubor vnitřních prostor překračuje hranice konvenčního designu, jenž je způsoben mixem palety barev v hravém odstínu. Z obrázku doslova srší minimalistická forma kombinující dojem uměleckého rozmaru s moderními a cool prvky.

barvy působí na psychiku člověka pozitivně i negativněbarvy působí na psychiku člověka pozitivně i negativně
barvy v interiéru hrajou hlavní rolibarvy v interiéru hrajou hlavní roli
důležitá je správná barevná kombinacedůležitá je správná barevná kombinace

zdroj: http://dornob.com/…orary-colors

Článek Barevný interiér je trendy byl publikován 18. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...