Kámen dodá interiéru šmrnc

Tagy:  kámen, koupelna, umyvadlo, vana, kuchyň, podlaha, váza, doplňky, materiál

Sponzorované odkazy:

Kámen dodá interiéru šmrnc

Přírodní materiály jsou opět v kurzu. A kámen mezi nimi rozhodně nechybí!

Kámen, ideální materiál

Kámen jako materiál je velmi dobře použitelný a vhodný k mnoha účelům. Není tedy divu, že jeho využití roste a stává se čím dál tím populárnější.

Kámen obecně disponuje širokou škálou vlastností. Tento fakt lze dobře zúročit. Výrobci kámen využívají k výrobě koupelnového vybavení, obkladů, bytových doplňků, kuchyňských desek nebo třeba drobného vybavení. Využívána je zejména jeho tvrdost, stálobarevnost, nezávadnost, snadná udržovatelnost. Nevýhodou je pochopitelně hmotnost. Není však překážkou, jelikož lze často použít pouze tenký a tudíž mnohem lehčí plát kamene.

To, co má snad největší díl na oblíbenosti tohoto materiálu, je jeho vzhled. Lze vybrat kámen vhodný do jakéhokoliv typu interiéru, kámen vyhoví i těm nejnáročnějším požadavkům na vzhled. Hodí se do ultramoderních prostor, zrovna jako do rustikálně laděných interiérů. Barevná škála nezná hranic, od jemných, nenápadných barev přes zářivé odstíny po temné šedé a černé. Sáhnout můžeme po kameni jednobarevném nebo kameni s různě výrazným „vzorem“. Výjimkou nejsou ani třpytivé částečky v materiálu. Důležitá je také volba struktury, nejčastější je broušená, leštěná úprava, jelikož se nejsnáze udržuje. Velmi efektní však je třeba pískovcová struktura, kterou lze využít tam, kde stojíme především o vzhled.

Kámen v koupelně

Kámen v koupelně nadělá divy. Mění zaběhnuté stereotypy. Nejjednodušším způsobem, jak kámen zakomponovat, je výběr správného umyvadla. Nabídka je široká, některé typy jsou tradičnější, jiné sledují nejnovější trendy.

Autor: bombayharborAutor: bombayharbor

Podstatně výraznějším prvkem je pak třeba vana, která je už skutečnou dominantou. Není však umístitelná do jakékoliv koupelny, nároky na prostor jsou značné.

Autor: freshhomeAutor: freshhome

Kámen v kuchyni

Nejčastěji je kámen využíván na výrobu kuchyňských pracovních desek. Na rozdíl od levnějších dřevotřískových má vysokou odolnost proti poškození, vyznačuje se také snadnou údržbou.

To ale není jediný způsob, jak kámen v interiéru uplatnit. V kuchyni nalezne nejširší uplatnění. Vhodný je například pro výrobu hmoždířů, prkének, misek i zapékacích mís. Může být ale využit také čistě k dekoraci, vázy nebo třeba fontánky jsou zajímavými bytovými doplňky.

Kámen na podlaze i na stěnách

Kámen je od nepaměti znám jako podlahová krytina, využít ho lze také k obložení stěn. V tomto případě se často volí i surovější formy kamene, zajímavá je i obyčejná žula nebo břidlice.

Autor: interiorzineAutor: interiorzine

Článek Kámen dodá interiéru šmrnc byl publikován 19. června 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...