Masiv je stále in

Tagy:  masiv, nábytek, dřevo, koupelna, postel, komoda, police, kuchyň, stůl, židle

Sponzorované odkazy:

Masiv je stále in

Masiv si prošel érami slávy i zatracení. V posledních letech ale získává novou tvář, lépe řečeno mnoho různých, rozmanitých tváří. Po přečtení tohoto článku možná zjistíte, že i pro vás je tím pravým, že právě něco z masivu ve vašem domově chybí.

Představení masivu

Pod pojmem masiv si téměř každý představí typické tvary nábytku vyrobeného z obvykle smrkového, borovicového či dubového dřeva, takového nábytku, který si stěží dokážeme představit v moderním interiéru. Hodil by se spíše na chatu nebo chalupu.

V posledních letech se ale nábytek z masivu proměnil a získal podstatně přitažlivější podobu. Přednosti dřeva jsou plně nyní využity. Velkou výhodou je jeho odolnost. Oproti klasickému dřevotřískovému nábytku má mnohem větší životnost, nehrozí olupování, praskání, jsou zde plně využity kvality každého konkrétního typu dřeva. Výrobky z masivu se vyskytují v různých barevných variantách, mnoho z nich využívá přírodní barvu, jiné jsou ještě povrchově upravovány. Velmi snadno tak může být k dostání v moderních tmavých odstínech nebo naopak ve světlém voskovaném dřevě. Dřevo je na omak mnohem příjemnější a postrádá pro dřevotřísku typický plastový vzhled.

Autor: nabytek-prodej.czAutor: nabytek-prodej.cz

Masiv všude, kam se podíváme

Z masivu se už vyrábí snad cokoliv. Vybavit si jím můžeme nejen klasicky jídelnu, ale také třeba ložnici či koupelnu. Využitelný a velmi efektní je také kupříkladu na terase či v altánku. Spojení s přírodou je pak dokonalé.

Ložnice z masivu

Ložnice je skvělým místem, kam nábytek z masivu zařadit. Bude zde působit velmi příjemně, bude z něj vyzařovat teplo, když bude potřeba, naopak o horkých ránách oceníme strukturu povrchu a absenci lepivosti, se kterou se často setkáme u dřevotřískových výrobků.

masivu si můžeme pořídit nejen klasicky postel a komody, ale také regálky, toaletku nebo další drobný nábytek. Z hlediska designu můžeme volit mezi mnoha styly, od minimalistického po robustní a výrazné kusy.

Celá v masivu, autor: internetovy-obchod-nabytek.czCelá v masivu, autor: internetovy-obchod-nabytek.cz

I v kuchyni nalezne uplatnění

Masiv vykouzlí z kuchyně velmi příjemnou část bytu. Vynikne zde jeho struktura a uplatní se výborná tvarovatelnost. Lze z něj vykouzlit celou řadu doplňků, které zvýší užitnou hodnotu celé kuchyňské sestavy. Samozřejmostí je možnost sladit kuchyňkou linku s jídelní částí.

Autor: nabytek-kejik.czAutor: nabytek-kejik.cz

Nově i do koupelny

Není tomu tak dávno, co by téměř nikoho nenapadlo pořizovat nábytek z masivu i do koupelny. Není ale důvod, proč koupelnu vynechat, naopak. Pokud je dřevo dobře ošetřeno, je pro koupelnu ideální. Velmi těžko totiž bude na vlhkost reagovat loupáním či jinými změnami, kterými je typická dřevotříska.

Autor: nabyteksenov.czAutor: nabyteksenov.cz

Článek Masiv je stále in byl publikován 17. června 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...