Utěrky, chňapky a další textilní pomocníci v kuchyni

Tagy:  kuchyň, kuchyňské doplňky, textil, utěrka, ručník, chňapka, prostírání

Sponzorované odkazy:

Utěrky, chňapky a další textilní pomocníci v kuchyni

Každá kuchyň si žádá potřebné vybavení, má-li svým majitelům řádně sloužit. V dnešní době není žádný problém spojit funkčnost a krásu a vybrat si tak pomocníky, kteří se budou vyznačovat vysokou užitnou hodnotou i dekorativností.

Kvalitní materiály

Předměty, které mají v kuchyni dobře plnit svůj úkol, musí být vyrobeny z kvalitních materiálů. Materiál musí být vždy vybrán s ohledem na jeho vlastnosti a charakter předmětů.

V poslední době jde vývoj v této oblasti dopředu a vyrábějí se různé směsové a syntetické textilie, které lépe plní svůj účel, často získají navíc i lepší vzhled. Můžeme se setkat i s materiály, jejichž tradiční použití má své místo úplně jinde. Mezi tyto materiály patří kupříkladu teflon, se kterým se setkáváme třeba v případě chňapek.

utěrek volíme hlavně savé materiály, které nepouštějí vlas. Nic nezpůsobí větší rozčarování než utěrka, která prostě neutírá nebo krásné sklenky plné drobných chloupků, kterých se pět minut před příchodem návštěvy nemůžeme zbavit.

chňapek nesmíme zapomenout na to, že se někdy může přiblížit k ohni. Volíme proto materiály, které se nevyznačují zvýšenou hořlavostí.

Obecně bychom měli volit také takové materiály, které neztrácejí kvalitu. Tak nám vydrží nejen dlouho funkční, ale také krásné. Naši kuchyň tak budou dokonale zdobit po léta.

Jednoduché chňapky Tescoma v mnoha barváchJednoduché chňapky Tescoma v mnoha barvách

Slaďte je všechny

Textilní drobnosti patří zpravidla mezi lacinější artikly. Šikovnější hospodyňka si dokáže poradit a spoustu z nich si v případě finančních nedostatků dokáže pořídit svépomocí. Milovnice ručních prací a tvořivých technik pak budou v sedmém nebi.

U těchto předmětů máme tedy možnost dokonalého sladění. Můžeme si s výběrem vyhrát a vyladit do detailu. V případě, že budeme chtít interiéru dodat novou tvář, můžeme to udělat prostřednictvím drobných textilních „pomocníků“.

Utěrky s výraznými vzory od firmy MÜkitchenUtěrky s výraznými vzory od firmy MÜkitchen

Udržujte je ve formě

Pokud si pořídíme krásné a funkční textilní doplňky, měli bychom jim také věnovat náležitou péči. Nikdy je nenecháváme vlhké na místě, kde nemohou proschnout. Pereme je často, aby byly z hlediska hygienického nezávadné, vybíráme k tomu kvalitní prací prostředky.

Myslete i na děti

Dětem můžeme pobyt u jídelního stolu značně zpříjemnit výběrem vhodných textilních doplňků. Nejvýrazněji působit bude asi ubrus a prostírání. Právě prostírání může ze stolování udělat chvilku plnou pohádek. Prostírání se skřítky, pohádkovými zvířátky či hradem z cukrátek naši ratolest jisto jistě zaujme.

Článek Utěrky, chňapky a další textilní pomocníci v kuchyni byl publikován 20. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...