Dětský pokoj: rady a tipy jak z něj vykouzlit ráj

Tagy:  dětský pokoj, pokojíček, děti, doplňky, zařízení pokoje

Sponzorované odkazy:

Dětský pokoj: rady a tipy jak z něj vykouzlit ráj

To, aby se dítě ve svém pokojíčku cítilo dobře, je nesmírně důležité. Ať už zařizujeme pokojíček pro ty nejmenší, či pokoj pro školáky, nabízí se nám mnoho nápadů, jak prostor pro naše děti ozvláštnit a znevšednit tak, aby se jim v něm líbilo a neztrácel přitom praktičnost a bezpečnost.

Uspořádejte místnost

Na dětském pokojíčku je důležité to, aby dobře sloužil a byl pro dítě bezpečný. Dítě ve svém pokoji potřebuje klidné místo na odpočinek, dostatečně velkou plochu na hraní a je-li starší, také funkční kout, kde by se mohlo učit. Hrací kout je dobré oddělit, děti potěší, mají-li někde „tajný prostor“ jen samy pro sebe. Optického oddělení můžeme docílit použitím závěsu, či promyšleným uspořádáním nábytku. Spolu s místem na hraní je vhodné do pokoje umístit i malý stolek s židličkami pro kamarády, kteří by naši ratolest mohli přijít navštívit.

Barvy a vzory

Děti ocení pestrý veselý pokoj. Barvy vybíráme pochopitelně podle pohlaví dítěte a je-li starší, upřednostníme jeho osobní preference. Barevně můžeme vymalovat stěny a v podobných barvách volit i nábytek a doplňky. Na podlahu bude velmi praktické umístit koberec, nejlépe s nějakým vzorem či s pohádkovými obrázky.

Samolepky do pokoje, autor: IkeaSamolepky do pokoje, autor: Ikea

Praktické drobnosti

V dětském pokoji se vyplatí mít mnoho malých užitečností. Praktická je pořádná krabice na hračky, kam půjde jednoduše vše sklidit. Základem je dostatečná velikost. Posloužit mohou barevné umělohmotné kontejnery, nejlépe s víkem. Zařizujeme-li pokoj pro malé děti, zdá se být velmi užitečné, je-li povrch stolu a polic omyvatelný. Děti často něco rozlijí a proto je dobré, přizpůsobit tomu nábytek. K dětské posteli zcela jistě patří noční stolek, na kterém nesmí chybět lampička na čtení. Mnoho dětí potřebuje usínat při tlumeném světle, proto můžeme pořídit také některou ze speciálních dětských lampiček poskytujících lehké osvětlení.

Malá veselá komoda, autor: IkeaMalá veselá komoda, autor: Ikea

Drobnosti pro radost

Dovolte dětem aktivně se podílet na zařizování pokoje. Účastnit se mohou celého procesu od vybírání nábytku po přidělávání polic. Děti potěší nejrůznější dekorace, jako jsou barevné obrázky, pestré závěsy či malé krabičky sloužící jako úložné prostory.

Článek Dětský pokoj: rady a tipy jak z něj vykouzlit ráj byl publikován 20. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...