Rady pro vaši funkční ložnici

Tagy:  ložnice, postel, lůžko, odpočinek, noční stolek, přehoz, povlečení, polštáře

Sponzorované odkazy:

Rady pro vaši funkční ložnici

Ložnice je místností, ve které strávíme mnohdy i mnohem víc než třetinu našeho života. Je jasné, že na jejím zařizování bychom si měli dát obzvláště záležet a zaměřit se i na detaily. Ložnice by měla být klidným a příjemným místem, kde pro nás bude radostí trávit čas.

Nejdůležitější kritéria

Ložnice by měla splňovat mnohá důležitá kritéria. Těmi jsou především umístění ložnice v domě či bytě a to tak, aby její okna nesousedila s rušnou ulicí jejíž hluk by nás mohl k večeru rušit. Ložnice, ať už je jakkoli velká, by měla být vzdušná a prosluněná. Více oken zde skutečně není na škodu. Barvy zdí jsou nejlepší světlé, pastelové, neměly by na nás působit rušivým dojmem. Ložnice má být klidným příjemným útočištěm, kde budeme čerpat síly po mnoha náročných dnech.

Ložnice – ideální místo

Ložnici si každý musíme navrhnout dle čistě individuálních přání požadavků. Chcete své první kroky z postele směřovat do měkkého bílého koberce? Není problém jej položit před postel, či jím pokrýt podlahu v celé ložnici. Někomu možná dělají radost svíčky či lampy s velice jemným příjemným světlem. Ložnice by měla zcela odpovídat osobním potřebám, ať už jsou jakékoli.

Luxusní a prostorná, autor: jinkazamahLuxusní a prostorná, autor: jinkazamah

Tipy pro vaši ložnici

Mějte v ložnici vždy vše po ruce. Noční stolek je k tomu téměř nezbytný. Přehoz přes postel může být velice praktický, obzvláště když v posteli rádi odpočíváte jen tak s knihou a nechcete se při tom zachumlávat pod peřinu. Přehoz navíc postel chrání a dělá ji více upravenou. V ložnici je výhodné mít také pohodlné křesílko, které perfektně poslouží, chystáme-li si najít klidné místo, kam se uchýlit například s časopisem.

Věci narovnané v policích by měly vypadat úhledně, aby nepřitahovaly naši pozornost v době, kdy se snažíme usnout. Ideální je tak použití různých dóz a krabiček. Vhodné je také osvětlení, jehož intenzitu lze měnit. To nám zajistí dostatek světla na čtení ale také jemné osvětlení, při kterém snadno usneme.

Ložnici můžeme zkrášlit záclonami či závěsem v jemných pastelových barvách ladících k interiéru. Barvy je rozhodně dobré volit jemné a veselé, například pastelové tóny zelené, žluté nebo modré. Nábytek v ložnici může být klidně velmi jednoduchý, méně v tomto případě znamená více. Chcete-li interiér zkrášlit květinami, není to žádný problém za předpokladu, že jich do ložnice neumístíme mnoho.

Jako z filmu, autor: Mike MileyJako z filmu, autor: Mike Miley

Článek Rady pro vaši funkční ložnici byl publikován 28. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...