Balkón se snadno stane nejpříjemnějším místem k odpočinku

Tagy:  byt, klid, odpočinek, křeslo, stůl, květiny rostliny, břečťan, zrcadlo, koberec, zasklený balkón

Sponzorované odkazy:

Balkón se snadno stane nejpříjemnějším místem k odpočinku

Balkón je skvělým místem, kde si dopřát trochu odpočinku a příjemně se uvolnit. Je ohromná škoda, že se lidé balkóny k tomuto účelu ještě stále nenaučili využívat. Seznamte se s několika jednoduchými myšlenkami a udělejte ze svého balkónu oázu klidu a pohody.

Nejlepší využití balkónu

V panelových bytech bývá málo místa, je proto velkou škodou zanedbat balkón a nevyužívat jeho výhod. Na jaře, v létě i během teplého podzimu může skvěle sloužit a proměnit se v nejpříjemnější místo k odpočinku. Velkou výhodou je ¨zasklení balkónu, které umožní jeho pohodlné používání i během deštivých dní. Pokud navíc bydlíte v klidnější části města či dokonce za městem, užijete si na balkóně příjemného klidu a čistého svěžího vzduchu.

I městský balkón může být krásný, autor: pizzodisevoI městský balkón může být krásný, autor: pizzodisevo

Vybudujte příjemné posezení

Aby byl balkón skutečně vaším oblíbeným místem, bude potřeba jej trochu upravit. Již nová výmalba udělá své, přeci jen je žádané, aby se z balkónu stalo pěkné čisté místo. Na podlahu lze položit nové dlaždice v příjemné pastelové barvě. K posezení úplně postačí pohodlné proutěné křeslo či lavice, v nejlepším případě lenoška. Vše je otázkou místa, na větší balkóny se tak mohou vejít i dvě křesílka se stolkem. Pravděpodobně nejpříjemnější variantou je však zmíněná lenoška, která nabízí nejkvalitnější odpočinek. Křesílka i lavici lze obložit barevnými polštářky, na kterých se skvěle odpočívá.

Detaily dělají atmosféru

Nábytek a zvolené barvy jsou přirozeně tím, co nás ihned upoutá a je nejvíce vidět. Strohé zařízení balkónu by však jistě nebylo tím pravým. Je dobré si uvědomit, že velký dojem dělají květiny, které navíc na balkón prostě patří. Stačí rozmístit několik květináčků, ať už s kvetoucími rostlinami, nebo malými stromky. Zrovna tak se dají osázet truhlíky, či zelení vyplnit celý kontejner.

Balkon plný květin, autor: vsmootheBalkon plný květin, autor: vsmoothe

Díky zeleni se obyčejný balkón v okamžiku promění ve skvělé relaxační místo. Květiny lze také zavěsit na stěnu. Oblíbený je popínavý břečťan, který zeď za nedlouho celou pokryje svými svěžími zelenými listy. Balkon můžeme ještě zútulnit umístěním měkkého koberce na podlahu. Prostor opticky zvětší zrcadla, která lze jednoduše zavěsit za zeď.

Článek Balkón se snadno stane nejpříjemnějším místem k odpočinku byl publikován 19. března 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...