Kouzlo vinných karaf od společnosti MENU

Tagy:  menu, karafa, vinná karafa, víno, sommelierství, kuchyňské pomůcky, nádobí, karafa na víno

Sponzorované odkazy:

Kouzlo vinných karaf od společnosti MENU

Nejen milovníkům, ale i běžným uživatelům dobrého vína by v základní výbavě neměla chybět vinná karafa.

Hlavní význam použití vinné karafy spočívá v procesu provzdušnění vína, na základě čehož se rozvinou všechny jeho čichové i chuťové přednosti. Dalším, velmi podstatným přínosem vinných karaf pro víno je jeho dekantace, tedy oddělení čistého vína od sedimentu.

Společnost MENU, specialista na kuchyňské i sommeliérské pomůcky, vyvinula unikátní vinnou karafu, která nepotřebuje asistenci dalších osoby. K zahájení dekantace stačí otevřít láhev s vínem, otočit ji a zasunout do hrdla karafy. Po tomto úkonu lze víno nalévat přímo z karafy nebo jednouše proces obrátit a přelévat víno z karafy do láhve.

Celý proces dekantace a zároveň provzdušnění vína trvá přibližně tři minuty. K velkým přednostem vinné karafy, od společnosti MENU, patří rovnoměrný průtok tekutiny po celou dobu dekantace. K dalším přednostem patří designové zpracování a upoutání pozornosti všech zúčastněných.

Vinná karafa, od skandinávské společnosti MENU, představuje neodolatelnou kombinaci tvaru, funkce, materiálu a estetiky. Filosofií společností je odstranit ze všeho vše zbytečné a vyprodukovat takový výrobek, který ohromí a upoutá. A to, si myslím, v případě vinné karafy více než povedlo.

unikátní řešení dekantaceunikátní řešení dekantace

Zdroj: http://design-milk.com/…winebreather

Článek Kouzlo vinných karaf od společnosti MENU byl publikován 28. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...