Česko třídí

Česko třídí

Třídění odpadu je důležité. Znamená to malý krůček k ekologičtějšímu životu, který může udělat každý z nás. Krůček, který není těžký, a přitom znamená hodně. Zvlášť když se k němu odhodláme všichni. Je skvělé, že čím dál víc Čechů ho každoročně udělá…

Třídím, třídíš, třídíme

Češi a třídění odpadu, to bylo dlouho ožehavé téma. Teď už si však můžeme trochu oddychnout – doby, kdy třídění bylo považováno za módní výstřelek a „třídiči“ byli tak trochu podivíni, jsou už snad dávno pryč. Alespoň poslední statistiky tomu nasvědčují. V roce 2016 pravidelně třídilo odpad 72 % Čechů, to jsou skoro tři čtvrtiny národa. A to už rozhodně slušný výsledek.

Vítězí modrá

Jak to tak vypadá, Čechům se třídění odpadu zalíbilo. Zdaleka nejradši máme podle průzkumů papír – modré kontejnery ho za poslední rok spolykaly 94 %, to je vyjádřeno v číslech přes 520 tisíc tun materiálu. Pomohli jsme tím ušetřit více než dva miliony stromů. Na druhé příčce stojí sklo se 75 % dosažené míry recyklace a bronzovou medaili by obdržel plast s 68 %. Dohromady jsme za rok 2016 vytřídili skoro 800 tisíc tun obalového materiálu.

Barevný kontejner na každém rohu

Lenost je velká překážka v jakémkoliv snažení, třídění nevyjímaje. Výmluvy, že kontejnery jsou moc daleko a taška s odpadem moc těžká, asi známe všichni… Za poslední rok se ovšem o metr přiblížily! Není to vtip ani magie, to jen barevných kontejnerů přibývá, takže jsou teď dostupné na 99 % České republiky a k tomu nejbližšímu to máte v průměru jen necelých sto metrů. Tak na nic nečekejte a běžte třídit!

Vždy informován

Chcete žít ekologicky? Dostávat tipy, jak snadno a efektivně třídit odpad a pečovat o životní prostředí? Nejnovější statistiky, ze kterých zjistíte, jak si my Češi na poli ekologie vedeme?

Tak klikněte na samosebou.cz a během chvilky jste v obraze!

Článek Česko třídí byl publikován 30. června 2017 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...