5 důvodů proč mít doma nerezové nádobí + 3 tipy na nádobí, které vám ulehčí vaření

5 důvodů proč mít doma nerezové nádobí + 3 tipy na nádobí, které vám ulehčí vaření

Každá hospodyňka touží po tom, aby se jí v kuchyni dobře vařilo a také líbilo. Při zařizování kuchyně většinou jako první koukáte na to, jak vypadá kuchyňská linka a velké spotřebiče jako je lednice, myčka, sporák nebo mikrovlnka. V druhé vlně je pak namístě popřemýšlet, jaké nádobí si pořídit do nové kuchyně nebo místo starých, dosluhujících hrnců. Nerezové nádobí si drží přední místo v kuchyních už dlouhá léta a má to samozřejmě svůj důvod.

5 důvodů proč mít doma nádobí z nerezu

  • Odolnost – pokud budete vybírat správně a nekoupíte si nekvalitní nerezové nádobí, máte vyhráno. Při nákupu sledujte označení kvality nerezu, které bývá znázorněno číselnou hodnotou. Například značka 18/10 udává, že jde o odolné nádobí, které se jen tak nezničí. S klesající hodnotou klesá i kvalita nerezu. Některé nerezové druhy nádobí jsou také méně odolné vůči kyselým pokrmům, ale setkáte se i s takovým, které kyselému prostředí hravě odolá.
  • Dlouhá životnost – souvisí s odolností. Kvalitní nerezové nádobí je poměrně těžké a nerezový povrch je odolný proti poškození. Pokud vám při manipulaci spadne hrnec nebo kastrol na zem nebo s ním omylem bouchnete o poličku, nemělo by dojít k vážnějšímu poškození. Ani poškrábání vnitřku při používání kovových naběraček, lžic nebo vidliček nerezu nevadí a neztrácí tím své vlastnosti.
  • Univerzálnost – ať už máte sporák na plyn, elektřinu, indukční nebo sklokeramickou desku, nemusíte si zoufat. Nerezové nádobí se hodí na všechny typy sporáků. Při nákupu věnujte pozornost i materiálu, ze kterého jsou vyrobeny úchyty nádobí a poklic a vyberte takový, který se dá použít v troubě, abyste mohli jednoduše celý hrnec strčit dovnitř a o nic víc se nestarat.
  • Snadná údržba – pryč jsou doby, kdy jste drhli nádobí v ruce. Nerezové hrnce se dají umývat v myčce nádobí a vy si v ušetřeném čase můžete udělat kávu a odpočívat.
  • Komfort při vaření – aby nádobí dobře vedlo teplo, je vybaveno sendvičovým dnem, ve kterém je slisováno několik vrstev různých druhů kovů. Kvůli zvýšení tepelné vodivosti se tak přidává hliník nebo hliník a měď. Tím je zaručený rozvod tepla do všech stran a pokrm se tak ohřívá a vaří rovnoměrně. Sendvičové dno rovněž teplo akumuluje, takže sporák můžete vypnout ještě před dokončením vaření a uspořit tak energii.

Jaké nerezové nádobí vám doma nesmí chybět?

Na každé vaření je zapotřebí trochu jiné nádobí. Na přípravu omáček, polévek, vaření brambor nebo těstovin se hodí větší kusy, jako jsou nerezové hrnce nebo kastroly. Jaký je mezi nimi ale rozdíl? Kastrol je nižší a širší, postavit ho proto musíte na větší plotýnku. Pokrm se v něm prohřívá rychle, rovnoměrně a není zapotřebí ho tak často míchat. Oproti tomu hrnec je vyšší a užší a kvůli menší ploše dna musíte vařené jídlo častěji promíchávat, aby se ohřály všechny jeho části.

Skvělým pomocníkem jsou také rendlíky z nerezu, které se hodí na ohřev menšího množství tekutin nebo vaření menších porcí jídla. V kuchyni se samozřejmě neztratí ani nerezový mlékovar, konvice na čaj, likérka, termohrnek, kávovar, příbory a další kuchyňské náčiní.

S kolekcí nerezového nádobí máte vystaráno

Když už víte, že nerez je to pravé, co doma nutně potřebujete, je zbytečné vybírat hrnce, kastroly a rendlíky po jednom a uvažovat nad tím, jestli zrovna tenhle je ten pravý a bude vám stačit nebo radši koupit menší nebo větší. Usnadněte si rozhodování a sáhněte po kompletní sadě nerezového nádobí. Ušetříte si nervy, protože sady jsou sestaveny z nejčastěji využívaných velikostí nádobí. Stačí si jen vybrat design celé sady. Máme pro vás několik zajímavých tipů:

TIP 1: Sada nádobí Tescoma ULTIMA

Desetidílná sada nerezového nádobí od Tescomy obsahuje všechno, co v kuchyni potřebujete. Dva hrnce (5,5 l a 3 l), dva kastroly (4 l a 2 l) a rendlík (1,5 l) jsou opatřeny sklo-nerezovými poklicemi, které umožňují snadnou kontrolu během vaření. Poklice mají navíc systém regulace páry a cezení a dají se chytře odložit do otvorů na úchytech, takže při ochutnávání, kořenění a míchání nebudete stále hledat místo, kam poklici odložit. Na rukojeť rendlíku si dokonce můžete pohodlně odložit vařečku nebo jiné kuchyňské náčiní. Samotné nádoby Tescoma ULTIMA jsou vybaveny odměřovací stupnicí. Jejich neokoukaný design v podobě kombinace lesklého a matného nerezu ozdobí moderní i klasické kuchyně a dají se použít na všech typech sporáků.

TIP 2: Sada nádobí Tescoma PRESIDENT

V sadě nerezového nádobí PRESIDENT najdete luxus, kvalitu i odolnost. Desetidílná sada obsahuje 2× nerezový hrnec (5,5 l a 3,0 l), 2× nerezový kastrol (4 l a 2 l) a 1× nerezový rendlík (1,5 l). K nádobí skvěle pasují sklonerezové poklice a masivní nerezové úchyty. U rendlíku využijete cedící poklici vybavenou malými i velkými otvory pro pohodlné cezení. Se sadou PRESIDENT můžete vařit na plynovém, elektrickém, sklokeramickém i indukčním sporáku, takže i když vyměníte domácí spotřebiče za modernější, nádobí z nerezu Tescoma PRESIDENT vám bude dělat radost dlouhá léta beze změny.

TIP 3: Sada nádobí Tescoma HOME PROFI

I ve vaší kuchyni se můžete cítit jako profesionální kuchaři s kolekcí nerezového nádobí HOME PROFI. Při pořízení této sady svou kuchyň obohatíte o dva kastroly (5 l a 3 l), dva hrnce (4 l a 2 l) a rendlík (1,5 l). Nerezová poklice i široké masivní nerezové úchyty dávají tušit, že nádobí se dá využít nejen na jakémkoliv sporáku, ale můžete ho strčit i do trouby a po uvaření vše umýt v myčce. V sadě HOME PROFI se snoubí jednoduchost s praktičností a své místo tak má v každé domácnosti, ale i v profesionálních kuchyních, kde je zapotřebí spolehnout se na kvalitu nádobí.

Ať už vás okouzlí celá sada nebo chcete doplnit své nádobí o jednotlivé kousky, určitě vás potěší nákup v obchodě Domácí potřeby Franta (www.domacipotreby-franta.cz), kde můžete na nezlevněné hrnce, rendlíky, kastroly a další potřeby Tescoma využít kupon na 10% slevu.

Článek 5 důvodů proč mít doma nerezové nádobí + 3 tipy na nádobí, které vám ulehčí vaření byl publikován 3. května 2018 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...