Šťastný bambus přináší hojnost do domu. Víte, jak se o něj starat?

Sponzorované odkazy:

Šťastný bambus přináší hojnost do domu. Víte, jak se o něj starat?

V minulém článku jsme si psali o tom, jak pomocí Feng Shui přitáhnout do našeho příbytku hojnost a bohatství. Jedním z nejsnadněji aplikovatelným lákadlem na bohatství, je tzv. šťastný bambus. Pojďme si o něm povědět více. Nejenže se vám bude více finančně dařit, ale tato rostlina je velmi zajímavou dekorací do domácnosti.

Šťastný bambusŠťastný bambus

Věděli jste?

Lucky bamboo, šťastný bambus nebo-li Dracaena sanderiana, vlastně vůbec nepatří mezi bambusy. Tato rostlina původem z Kamerunu** je zcela nenáročná na péči** a můžete ji pěstovat jak ve vodě, tak i v substrátu. Opravdový bambus není určen k pěstování v interiérech. Milovníci bambusu a asijských dekorací na této draceně její podobnost s tím pravým bambusem, jeho štíhlá silueta je vkusnou dekorací, dle Feng Shui vám přinese mnoho radosti do domu.

Symbolika šťastného bambusu

Lucky bambus je silný, roste velmi rychle a péče o něj není vůbec těžká. Symbolicky představuje vzpřímený růst, ušlechtilost a flexibilitu. Jeho dutý stonek má představovat otevřené, pokorné srdce.

Bambus není náročný na údržbuBambus není náročný na údržbu

Rovné nebo zahnuté?

V obchodech, kde se dá šťastný bambus pořídit, seženeme nejrůznější aranžmá, od samotných stonků, po pyramidy, sestavené z rostlin šťastných bambusů, které mají nejrůznější tvary. Dle Feng Shui je nejlepší si pořídit rovné a vzpřímené bambusové stonky.

Zatočené stonky si nerozumí s původní myšlenkou přímého růstu (bohatství) a mohou ve skutečnosti místo toho symbolizovat rotující, spirálovitou energii. Mohli byste se tak obrazně točit v životě v kruzích. Líbí se vám více pokroucené stonky? Nevadí. Pokud chcete Lucky Bamboo pouze jako dekoraci, nebo první rostlinu, kterou budete pěstovat pomocí hydroponie, kupte si takový bambus, který se vám bude zamlouvat nejvíce.

Péče o šťastný bambus

Šťastný bambus je nenáročný na údržbu a velmi snadno se o něj pečuje. Lze jej pěstovat ve vodě (hydroponie), v hydrogelu nebo v půdě. „Bambus“ má rád částečný stín, chraňte jej před přímým slunečním zářením, aby nedošlo ke spálení listů. Zalévejte pravidelně, pokud jej pěstujete v půdě, rostliny pěstované ve vodě uvítají, když budete vodu často obměňovat. Stačí mu teplota kolem patnácti stupňů, přežije i teploty kolem osmi. Jen si dávejte pozor na přílišné horko.

Lucky BambooLucky Bamboo

Zežloutnutí rostliny

Dávejte pozor na šťastný bambus, který zežloutne. To může znamenat, že rostlině zahnívají kořeny a je třeba ji přesunout do většího květináče, nebo že ji máte postavenu na nevhodném místě, kde na ní svítí přímé sluneční světlo. Máte-li v květináči více rostlin, je nutné odhynulý stonek odstranit. Nejen kvůli Feng Shui, které tvrdí, že doma nemáte mít mrtvé rostliny, do kterých počítá i papírové, umělé a sušené. Ale také proto, aby vám neuhynuly i další rostliny.

Kam umístit šťastný bambus do vašeho domova?

Lucky bamboo je prý podpůrná rostlina, pokud jde o bohatství a hojnost. Chcete-li přilákat větší prosperitu, umístěte tři nebo devět stonků šťastného bambusu do rohu bohatství ve svém domě, kanceláři nebo ložnici. Chcete-li najít roh bohatství, postavte se u předního vchodu do svého domu nebo pokoje a najděte levý úplně roh. Umístěte sem svůj šťastný bambus se záměrem dalšího růstu a rozšiřování svých financí.

Kun, Koutek vztahů

Umístění šťastného bambusu do rohu vztahů (Kun) může pomoci podpořit váš záměr harmonického vztahu mezi vámi a vaším současným nebo budoucím partnerem. Chcete-li najít oblast vztahů vašeho domova, postavte se ke dveřím čelem dovnitř a najděte pravý krajní roh vašeho domova. Nebo můžete umístit bambus přímo do ložnice.

Vztahovou oblast vaší ložnice můžete také vyhledat tak, že se postavíte ke dveřím vaší ložnice a najdete pravý krajní roh místnosti. Umístěte do této oblasti vázu s vodou se dvěma stonky šťastného bambusu: jednou, která vás bude zastupovat, a druhou, která bude představovat vašeho partnera. Nejlepší je, když jsou obě stonky podobné velikosti, což symbolizuje vyvážený vztah mezi vámi a vaším partnerem. Když to uděláte, vyslovte záměr, aby vaše dva stonky šťastného bambusu podpořily harmonický vztah a domov.

Šťastný bambusŠťastný bambus

Poblíž vstupu

Lucky bambus je spojen s dřevěným prvkem, který představuje růst, nové začátky a rodinnou harmonii. Zkuste umístit rostlinu poblíž vchodu do vašeho domu a přilákat do svého života některý z těchto aspektů. Vstup do vašeho domova je brána, kterou do vašeho života přichází energie, takže je to skvělá oblast pro aktivaci šťastným bambusem.

Jak ho pěstovat?Jak ho pěstovat?

Na pracovním stole

Ve Feng Shui představuje váš stůl vaši kariéru, práci a životní cestu. Pokud potřebujete větší růst ve své práci, či podnikání, šťastný bambus na vašem stole vám pomůže přivolat tok financí a expanzi ve vašem oboru.

Bambus je skvělou dekoracíBambus je skvělou dekorací

Článek Šťastný bambus přináší hojnost do domu. Víte, jak se o něj starat? byl publikován 15. června 2021 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...