Podkrovní byty stále v módě

Tagy:  podkroví, podkrovní byt, půda, půdní vestavba, byt, střešní okno

Sponzorované odkazy:

Podkrovní byty stále v módě

Prostory ukryté těsně pod půdou mají své kouzlo. To je však bohužel často ještě lépe utajeno díky krabicím plným starého harampádí a letitým nánosům prachu.

Oblíbenost podkrovních příbytků jen dokazuje fakt, že se v posledních letech půdy opravují a zabydlují. Řada novostaveb pak přímo v plánech počítá s prostorem pod střechou a šťastní majitelé si ho pak řádně vychutnávají.

Spousta světla

To, co si majitelé běžných bytů obvykle nemohou dovolit, jsou velká okna přinášející do bytu spoustu světla. Jelikož se podkrovní byty nejčastěji nalézají pod zkosenou střechou, má majitel ideální příležitost k montáži střešních oken. Jejich nabídka je velmi široká, od drobných oken až po okna několik metrů dlouhá. Mechanismus otevírání je různý, využít můžeme i střešních balkonů či teras. Tímto rozšíříme náš životní prostor o cenné centimetry. Soukromí je zaručeno.

Autor: VeluxAutor: Velux

Prostorný interiér

To, co často podkrovní byty přinášejí, je spousta prostoru a zajímavá členitost. Půdním vestavbám sluší jak velké otevřené prostory, tak důmyslně řešené členění. Velmi oblíbené je také využívání různých sloupů a trámů. Římsy a rozmanité výčnělky jsou dobře využity ve prospěch celkového vzhledu. Interiér je tak mnohem zajímavější, dodává mu to jisté kouzlo. Velmi příjemná je také terasa, která obvykle poskytuje možnost relaxace v soukromí. V letních měsících se také mění v jídelnu.

Autor: VeluxAutor: Velux

I majitelé malých půdních bytů nemusejí zoufat. Mají možnost vytvořit unikátní interiér a přetvořit zdánlivé nedostatky ve výrazné přednosti. Je třeba jen lépe promýšlet každý krok a řadu situací řešit přímo „na míru“. Nábytek připravený přesně dle potřeb a možností je často nenahraditelný, zajistí totiž využitelnost téměř každého milimetru prostoru.

Unikátní koupelny

Každá koupelna nacházející se přímo pod střechou má šmrnc. Velkou výhodou je možnost zabudování střešních oken, která vpustí do koupelny světlo a udělají z ní obyvatelné místo. Mnohem lépe se v ní pak relaxuje, uvolněnou atmosféru ještě umocní zelené rostliny, kterým se díky střešním oknům výborně daří.

Autor: ytong-dum.czAutor: ytong-dum.cz

Přírodní materiály

V podkrovních bytech se dobře uplatňují přírodní materiály. Dřevo se zde využívá tradičně, a to zejména díky časté přítomnosti trámů. Skvěle zakomponovatelný je také třeba kámen, který se dá použít na podlahy, obklady i nejrozmanitější doplňky. Použít lze také různé imitace, ovšem pouze kvalita prokáže stejně dobrou službu.

Článek Podkrovní byty stále v módě byl publikován 17. září 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...