I bydlení o samotě si můžete užít

Sponzorované odkazy:

I bydlení o samotě si můžete užít

Bydlíte sami? Je jedno, jestli už vaše odrostlé děti vyletěly z hnízda, anebo máte svůj první vlastní byt po vysoké škole. Spoustě lidí přijde single bydlení velice depresivní a osamocené, ale když si byt zařídíte podle svého, se spoustou vychytávek a oblíbených předmětů, můžete si bydlení o samotě nakonec celkem dobře užít.

Protože když bydlíte s někým, bývá vybavení bytu většinou kompromisem, ale když bydlíte sami, můžete si interiér zařídit naprosto podle svého. Chcete-li mít běžecký trenažér v obývacím pokoji? Není problém. Televizor v ložnici? Také ne! Do vitrínek si můžete vystavit také co chcete. A nejlepší na bydlení o samotě je to, že vám doma nikdo nedělá nepořádek. Takže co si zašpiníte, to si uklidíte. Nikdo vám nepřerovnává věci, vše máte podle svého. A bonus navíc – také se doma můžete oblékat naprosto podle sebe.

Náš tip: Existuje spousta způsobů, jak si takové single bydlení zařídit. Nechodí-li k vám návštěvy, nezařizujte si příliš velký jídelní stůl, připadali byste si při večeři ještě více sami, než doopravdy jste.

Prostor přizpůsobte vašemu vkusu, zálibám a aktivitám. Když si některý nábytek, dekorace, či poličky vyrobíte vlastnoručně, budete mít ze svého bytu hned lepší pocit. Pokuste se třeba o vlastnoručně malovaný extravagantní obraz a pověste si ho nad postel.

Do bytu obrázky a osobní fotografie pod mě doopravdy patří, to je to co dělá domov domovem. Jejich výběr návštěvám řekne víc, než si myslíte. Odstěhovali jste se daleko od rodiny? Díky fotografiím rodinných členů se nebudete cítit osaměle.

Nemáte-li příliš mnoho příbuzných, vyzdobte si byt fotografiemi z dovolených a výletů. Vzpomínky na ta místa vám budou dnes a denně připomínat krásné vzpomínky.

I když bydlíte sami, vyzdobte si sedací soupravu, či ložnici pěknými dekoračními polštářky, přehozy, lampičkami. Do harmonicky zařízeného domova se vám bude lépe vracet.

Bydlíte-li sami, myslete na bezpečnost, úplné minimum jsou hlásiče požáru a úniku plynu, trezor na cennosti, máte-li domácí mazlíčky, investujte do kamery, budete-je moci z práce alespoň po očku zkontrolovat. Nepořizujte si příliš mnoho interiérových květin, jezdíte-li často na pracovní cesty, nebudete muset otravovat přátele, aby vám je chodili zalévat.

Článek I bydlení o samotě si můžete užít byl publikován 21. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...