Před návratem do školních lavic nezapomeňte doma uklidit

Sponzorované odkazy:

Před návratem do školních lavic nezapomeňte doma uklidit

Prázdniny utekly jako voda a už pomalu, ale jistě začínáte připravovat aktovky a oblečení na první školní den. Co si budeme povídat, o prázdninách mají děti, stejně jako my, volnější režim, také tráví více času doma a tak dokáží udělat opravdu řádný nepořádek.

Do toho pobyty na dovolené, u babiček, na táboře a najednou je doma spousta nepotřebných a neuklizených věcí. Bylo by určitě dobré je stihnout uklidit, než děti začnou domů ze školy nosit nové knihy a sešity a přibydou tak další a další věci. Víte sami, že až se vrátíte do reality vyzvedávání ze družiny, spěchání na kroužky a večerního psaní úkolů, už budete unavení a na úklid nebude čas.

Nemusíte „předškolní“ úklid zvládnout sami, zaměstnejte i děti. Přebrat si hračky a uklidit v šuplících psacího stolu zvládne i ten nejmenší školáček. Nezapomeňte se podívat pod postel, tam se po prázdninách dají najít hotové „poklady“. Jestli jste tak neučinili na konci školního roku, dejte vyprat školní batoh a vyčistěte penál, připravte nové tužky, pastelky a potřeby na výtvarnou výchovu. Příští týden si za to poděkujete.

Během prázdnin určitě přibylo pár nových hraček, požádejte proto děti, ať vyberou nějaké starší hračky, se kterými si již nehrají a darujte je na charitu. Udělejte v knihovně, či šuplíku místo na nové školní učebnice a sešity. Nekompromisně povyhazujte staré papíry, papírky, nálepky, běžně se v pokojíčcích všude po prázdninách povalují. Nezapomeňte papír vyhodit do správného kontejneru, aby mohl být recyklován.

Chybu neuděláte ani tím, že zkontrolujete, zda vaše dítko přes léto nevyrostlo z oblečení, bot, či cvičebního oblečení na tělocvik. Nezapomeňte vyzkoušet ani bačkůrky, či pantofle, ať stihnete koupit nové. Nikdo nechce chodit do obuvi a papírnictví první týden v září, protože jsou všude fronty.

Pečlivě vyvětrejte i stan, vyčistěte karimatky, odneste spacáky do čistírny a postarejte se o všechny sportovní potřeby, které jste během prázdninových radovánek používali. Čisté je odneste do sklepa nebo do garáže, ať vám doma nezabírají drahocenné místo.

Článek Před návratem do školních lavic nezapomeňte doma uklidit byl publikován 29. srpna 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...