Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? II. díl

Sponzorované odkazy:

Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? II. díl

V předchozím článku jsme se věnovali problematice stěhování. Věcí, na které je třeba při stěhování myslet, je velká spousta, a proto vám dnes přinášíme pokračování.

V novém domě je třeba myslet na bezpečnost a kromě kvalitního pojištění si nechte nainstalovat detektory pohybu, případně bezpečnostní kamery, pokud je budete chtít využívat. Hlásiče kouře mohou být nejlevnějším, nejjednodušším a nejúčinnějším prostředkem k ochraně vaší rodiny a vašeho domova před požárem.

Nezapomeňte také pořídit hasicí přístroj.

Náš tip: Zajděte k nejbližším sousedům, představte se, může se vám to zdát hloupé a pro introverty je to těžké, ale když budou vaši nejbližší sousedé znát vaši rodinu, snadněji rozliší nezvaného návštěvníka.

Před samotným stěhováním nový příbytek řádně ukliďte, vydesinfikujte povrchy, umyjte okna. Připravte si také dostatek čisticích prostředků, hadříků, nějaké trvanlivé potraviny a dostatek pití. Hodit se vám bude i sbalený kufr na první týden bydlení v novém pro každého člena rodiny. Budete tak mít dostatek času na vybalení důležitějších věcí a v klidu si ostatní oblečení narovnáte do skříní.

Pro stěhování si vyhraďte místnost, ve které budete mít útočiště, nejčastěji se jedná o kuchyň, tam vám nebude zavázet nábytek. Vyrovnejte si tam všechny důležité věci, dětem tam dejte hračky, ať se mají možnost zabavit.

Zabalte věci do krabic a opatřete je popisky místností, kam chcete tyto věci v novém domě dávat. Prioritně zařiďte dětem pokoj, sobě složte alespoň postel, ať máte kde po náročném stěhování odpočívat. Při stěhování se zpočátku nezdržujte drobnostmi, jako kam umístíte v obývacím pokoji dekorace apod. Důležité je v první řadě umístit velký a těžký nábytek. Na zařizování a dotváření detailů budete mít ještě spoustu času.

První díl o tom, na co nezapomenout při stěhování, najdete ZDE.

Článek Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? II. díl byl publikován 30. května 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...