Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? I. díl

Sponzorované odkazy:

Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? I. díl

Přísloví říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Určitě to není tak hrozné, ale musíte vědět na to. Celý proces stěhování do nového domu si musíte řádně naplánovat, abyste na něco nezapomněli, a uvidíte, že vše půjde jako po másle.

Využijte příležitosti přestěhovat se do nového domova k řádnému úklidu a do nového domu si přestěhujte pouze věci, které opravdu používáte, či si je chcete nechat ze sentimentálních důvodů.

Nestyďte se udělat si před stěhováním seznam všeho, co je třeba zařídit. Projděte si dům, do kterého se stěhujete, popřemýšlete, zda nebude třeba udělat ještě nějaké stavební úpravy, řádně si změřte všechny místnosti, abyste si mohli promyslet, který nábytek se vám bude v novém domě hodit a který bude lepší prodat a ušetřit si tak výdaje za stěhování.

Dbejte na to, aby v novém domě bylo vymalováno, aby byly podlahy v pořádku, nechte odborně zkontrolovat elektřinu a vodovodní řád. Pokud se stěhujete do nového domu, tak vám tyto starosti odpadají, ale starší domy mívají spoustu skrytých potíží, a když není prodejce fér, mohli byste rychlého stěhování litovat. Malování je mnohem jednodušší a levnější v prázdných místnostech, než za běžného provozu.

Budete-li si do nového bydlení stěhovat stávající chladničku, myslete na to, aby byla řádně vyčištěná, také ji stěhujte ve svislé poloze a nikdy ji nepokládejte. Měla by po stěhování nějakou dobu stát, než ji znovu zapnete. Stejně tak ve chladu je veškerá elektronika náchylná na změny teploty, dochází v ní ke kondenzaci vlhkosti, proto, než znovu zapnete televizor, raději chvíli počkejte. Při stěhování pračky zajistěte buben aretačními šrouby, se kterými vám byla dodána, jinak riskujete, že si pračku poškodíte.

Ne každý má po nákupu nemovitosti zbytné peníze na rekonstrukci koupelny, ale vždy byste měli vyměnit některé drobnosti. Určitě si třeba kupte nové sedátko na toaletu. Nikdy nevíte, kdo před vámi v nemovitosti bydlel a používat staré sedátko je velice nehygienické.

Už kvůli bezpečnosti zjistěte, kde je v novém domě hlavní uzávěr vody, plynu, kde je rozvodná skříňka, elektřinu a plyn si nechte řádně zkontrolovat, stejně tak komín a spalinové cesty. Opiště a nejlépe i vyfoťte si všechny měřáky a vodoměr. Nový dům si hned při podpisu kupní smlouvy kvalitně pojistěte. POZOR: Ještě před stěhováním si co nejrychleji vyměňte zámek, kdo vše má klíče nikdy nezjistíte.

Pokračování článku najdete TADY.

Článek Čeká vás stěhování do nového domu? Na co nesmíte zapomenout? I. díl byl publikován 27. května 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...