Skandinávský styl bydlení bude s námi i příští sezónu

Sponzorované odkazy:

Skandinávský styl bydlení bude s námi i příští sezónu

Možná to všechno začalo příchodem obchodního řetězce Ikea do České republiky, možná máme všichni tak trochu slabost pro přirozený vzhled nábytku, minimalismus a měkoučké posezení. Ať již preferujete hygge styl bydlení, či spíše skandinávský styl, můžete být v klidu. I letos na jaře se budou bytoví designéři vydávat tímto směrem.

Proč bychom také měli měnit něco, co vypadá dobře a celkem funguje? Skandinávský styl není jen o legendárních houpacích křeslech z výše jmenovaného obchodního řetězce. Je hodně o svobodě, netradičním využití prostoru, dobrých nápadech a vzdušnosti. Je vhodný pro všechny, kteří chtějí mít doma klid a pohodu.

K němu patří například útulné pohovky a sedací soupravy se sadou extra polštářů navíc a s hřejivými heboučkými přehozy. Nevadí, že pohovka nebude splňovat poslední diktát módy, o to déle vám v interiéru vydrží. Klidně si nad sedací soupravu pověste nějakou zajímavou dřevěnou dekoraci.

Dřevěné nebo ratanové ozdoby se v domácnosti ve skandinávském stylu nikdy neomrzí. Dřevěné prvky dodávají místnosti hřejivý a příjemný nádech. Například vyplnění vertikálního prostoru ratanovými stínidly dělá místnost ještě atraktivnější.

Skandinávský styl není jen o pohodlí, ale také o funkčnosti a o tom, že všechen nábytek se snadno udržuje čistý a uvnitř jsou hezky uspořádané naše nezbytnosti. Ostatně obyvatelé Skandinávie jsou proslulí svou sebedisciplínou a organizovaností. Takže nejdříve z domu vytřiďte nepotřebné věci a až pak se vydejte pro nový nábytek. Zjistíte, že když máte věcí méně, budete i skříní a komod potřeb muset nakoupit méně.

Skandinávie v kuchyni se projevuje snadnou udržovatelností povrchů, tím, že všechny spotřebiče mají své místo a v šuplících máte spoustu vychytávek, které vám usnadní práci. Pro kuchyně v tomto stylu je typické, že jsou světlé, bílé, vanilkové, často s pracovní deskou v dekoru světlého dřeva. Díky tomu má kuchyně opticky více prostoru a vzdušnosti. Chcete-li přenést skandinávský styl bydlení i do koupelny, mělo by v ní být útulno, světlo, pokud nemáte v koupelně okno, dodejte spoustu světýlek, svíček a zrcadel.

I na terase se můžete inspirovat tímto oblíbeným stylem. Pod dřevěnou pergolu můžete nainstalovat dřevěné, či ratanové sedací soupravy, samozřejmě také se spoustou polštářků a odkládacích stolečků.

Článek Skandinávský styl bydlení bude s námi i příští sezónu byl publikován 4. února 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...