Terasová prkna. Jak je vybrat?

Terasová prkna. Jak je vybrat?

Místo před domem je výstavním prostorem vašeho domu, slouží rovněž k relaxaci, setkávání s rodinou a přáteli. Proto byste měli tomuto zázemí věnovat velkou pozornost.

Terasová prkna – výběr

Jak by měla vypadat vaše terasa? Plocha kolem domu, která je vyložena dřevem, protože to je nejoblíbenější materiál. Terasová prkna proto tvoří chodníček, schody, přístupové molo k bazénu. Můžete si nechat přidělat přístřešek, rovněž ze dřeva. Dotvoříte tak prostředí pro příjemné posezení, které připomíná zákoutí přírody. Právě díky materiálu dřeva.

Jak se taková terasa staví? Jednoduše. Můžete oslovit profesionální firmu, můžete si poradit sami, v každém případě je cena terasy příznivá. Nejde však jen o pokládku dříví, je zapotřebí více komponentů, které zajistí stabilitu terasy a ochrání její stav. Proto byste měli vědět o stavbě terasy více.

Terče pod dlažbu. Proč je koupit?

Mezi důležité doplňky terasy patří například distanční podložky. Ty zjednoduší montáž a ochrání i těžko přístupná místa před vlhkostí. Tyto podložky umí vytvořit místo, skrz které mokré dřevo rychleji uschne, a to i v místě pevných spojů, kde dřevo v podstatě nedýchá. Navíc distanční podložky na terasu vymezí i spáru mezi prkny, a díky tomu se montáž provede mnohem snadněji. Pro terasu jsou pak velmi vhodné i terče pod dlažbu.

Pokud totiž nemáte pod terasou rovný terén, umí terče dorovnat sklon země. Pokud jde o mírné nerovnosti, vystačíte si s granulátovými podložkami. Rozhodně však využijte jednu z těchto možností, protože terasa musí být stabilní, chození po ní musí být komfortní a bezpečné. Zejména, když si vytváříte terasu svépomocí, nejprve si zjistěte, jaké možnosti a vychytávky se vám nabízí. Pak vás bude okolí vašeho domova jen těšit a budete si užívat pěkného prostoru na čerstvém vzduchu.

Článek Terasová prkna. Jak je vybrat? byl publikován 10. listopadu 2022 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...