Na co v domácnosti použít vařící vodu?

Sponzorované odkazy:

Na co v domácnosti použít vařící vodu?

Horká voda je nejlevnějším čističem vůbec, odstraní mastnotu, některé bakterie a navíc je levná a vždy ji máte po ruce. Víte, co vše vyčistíte pomocí vařící vody?

Vařící voda má v domácnosti spoustu využitíVařící voda má v domácnosti spoustu využití

Trápí vás prorůstající tráva na příjezdové cestě a nechcete okolí domu stříkat herbicidy? Stačí vám rychlovarná konvice, polijte plevel žhavou vodou a ten uvadne.

Žhavá voda vám pomůže uvolnit ucpaný dřez, nalijte vodu přímo do odpadu, můžete si k ruce vzít trochu jedlé sody, či octa. (nepraktikujte, pokud máte plastové potrubí). Pokud budete tuto metodu používat preventivně, ušetříte si peníze za nákup hydroxidu, který se používá na opravdu zanesený odpad.

Pokud nemáte mikrovlnku a zapomněli jste večer vyndat maso na nedělní oběd a potřebujete jej co nejrychleji rozmrazit, umístěte maso do mísy a polijte ho žhavou vodou.

Vroucí voda vám pomůže odstranit i některé nepříjemné skvrny. Například ty od ovoce – malin, jahod, melounu. Opatrně žhavou vodu nalijte na skvrnu a odsajte čistým hadříkem. Poté vyperte. Skvrna by měla povolit.

Horká voda se používá na nahřívání obličeje před kosmetickým čištěním, ale i na odblokování ucpaných dutin při rýmě a nachlazení. Nalijte vodu do misky, můžete přidat nějaké bylinky, přikryjte si hlavu ručníkem a alespoň deset minut inhalujte. (Pozor, ať na sebe misku s horkou vodou nepřevrhnete)

Převařená voda může být levným čističem skvrnPřevařená voda může být levným čističem skvrn

Horká voda skvěle odstraní i mastné skvrny. I ty od průmyslových olejů, třeba z dlažby u garáže. Žhavá voda polijte vroucí vodou, uvolní olej i ze spár. Můžete pak použít kartáč na čištění. Proces s žhavou vodou budete muset několikrát opakovat. Nebo použijte čistič řetězů, či sypký prací prášek. Opravdu to funguje.

Žhavá voda vám pomůže vydesinfikovat dřez, ale i kuchyňská prkénka. Převařená voda je také vhodnější pro domácí mazlíčky (samozřejmě až po vychladnutí), či do parní žehličky.

Náš tip: Nemáte-li tzv. americkou lednici a potřebujete si udělat v zásobníku na led rychleji ledové kostky. Dejte do silikonové, či plastové formičky na led žhavou vodu, led bude rychleji hotový.

Článek Na co v domácnosti použít vařící vodu? byl publikován 26. dubna 2022 v 08.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...