Kouzelné nanohoubičky vyčistí spoustu věcí. Víte, na co je nepoužívat?

Sponzorované odkazy:

Kouzelné nanohoubičky vyčistí spoustu věcí. Víte, na co je nepoužívat?

Nanohoubičky se staly velmi oceňovanými pomocnicemi v domácnosti. Poradí si se spoustou skvrn, vybělí zeď i podrážku u bot, ušetří peníze za čisticí prostředky. Nic na světě však není dokonalé a my vám přinášíme seznam věcí, které byste pomocí nanohoubičky místo vyčištění mohli poškodit.

NanohoubičkaNanohoubička

Při správném použití může kouzelná nanohoubička urychlit a usnadnit čištění více, než jakýkoli jiný čisticí pomocník. Nanohoubička je vyrobena z melaminové pěny, která působí jako velmi jemný brusný papír. Je skvělá na čištění odolných stop a nepořádků, ale může také poškrábat určité povrchy a odstranit ochranné nátěry.

Určitě pomocí nanohoubičky nečistěte kamenné grilovací desky, a další plochy například ze žuly, mohly by se nanohoubičkou poškrábat a další skvrny by se v rýhách déle držely. Místo nanohoubičky použijte utěrky z mikrovlákna, jemný čistič a více síly.

Ani teflonové nádobí se nesmí čistit nanohoubičkami. Jsou abrazivní a stejně jako drátěnky by mohly teflonový povrch narušit. Z rozrušeného povrchu teflonové pánve se vám pak budou do jídla uvolňovat škodlivé chemikálie a to znamená jediné – budete moci pánev vyhodit.

Povrchy z nerezové oceli se mohou zdát jako velmi odolné, ale budete-li je pravidelně čistit nanohoubičkou, vytvoří se malé škrábance. Předmět pak nebude krásně lesklý, jako když byl nový.

Jedno veliké ne také platí pro displeje, monitory a obrazovky. Můžete být z kouzelných vlastností nanohoubičky natolik nadšení, že ji budete chtít používat pořád a všude. Dejte si však pozor a nanohoubičkou tyto velmi citlivé povrchy nečistěte.

Stejně tak se vyhněte čištění povrchu vašeho automobilu pomocí nanohoubičky, zdá se být jemná, ale můžete pomocí ní vyškrábat lak až na ten základový. A jistě víte, že lakýrnické práce lezou hodně do peněz.

Pokud rádi brouzdáte po internetu, sbíráte babské rady a libujete si v DIY projektech, raději si k nim také přečtěte reference, popřípadě si vygooglete, zda ten skvělý nápad z videa nemůže váš majetek spíše poškodit.

https://cz.pinterest.com/…49949651521/

Článek Kouzelné nanohoubičky vyčistí spoustu věcí. Víte, na co je nepoužívat? byl publikován 18. ledna 2022 v 08.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...