Magická nanohoubička – už jste ji doma vyzkoušeli?

Sponzorované odkazy:

Magická nanohoubička – už jste ji doma vyzkoušeli?

Magický zmizík, nanohoubička, zázračná houba – to je jen několik názvů, pod kterými koupíme bílou obdélníkovou houbu, jež nám usnadní denní úklid domácnosti.

Výhodou čisticí nano houby je to, že neobsahuje žádné škodlivé chemikálie, její účinek funguje na principu, že naruší nečistoty a její pórovitý povrch následně špínu odstraní. Houbička je vyrobena z melaninové pryskyřice, kterou výrobci několikrát vytvrzují, díky čemuž se vytvoří silná a odolná mikrostruktura, jež dodává výše zmíněné abrazivní vlastnosti. Mohou jí tak používat lidé, kteří jsou citliví na chemikálie, ale i maminky, které se snaží svým dětem zajistit tzv. „NON-TOXIC“ domácnost. Tuto nanohoubičku můžete používat za sucha, nejlépe však funguje, když ji trochu namočíte.

Na co v domácnosti využívat nanohoubičky?

Rodiče s malými dětmi ocení možnost pomocí nanohoubičky vyčistit oděrky a malbičky ze zdi. Odstraní i staré zaschlé lepidlo po samolepkách. Skvělá je i na čištění (nejen) dětských botiček, zázračně vyčistí i bílé okraje tenisek – a všichni víme, jak těžké to bez speciálního pomocníka je.

I když máme doma myčku, na některých často používaných hrníčcích se časem vytvoří skvrny od kávy, či čaje. I pro tyto případy je vhodná nanohoubička. Zbaví vás těchto skvrn jako mávnutím kouzelného proutku.

Když už jsme v kuchyni, nanohoubičku neodkládejte a využijte ji na vycídění spotřebičů – chladničku, mikrovlnku, kávovar i sporák. Před čištěním nerezových povrchů však pozor, některé výrobky může houbička poškrábat.

Do koupelny si jich pořiďte rovnou několik. Z dveří sprchového koutu vám vyčistí usazeniny vodního kamene a mýdla, vyčistí i umyvadlo a toaletu, spáry mezi kachličkami po zásahu nanohoubičky budou zářit jako nové.

Nanohoubičku využijete i na čištění zahradního nábytku. Pokud má svá nejlepší léta za sebou, uvidíte, jak po zásahu nanohoubičky prokoukne. Chybu neuděláte ani, vezmete-li si nanohoubičku k ruce pro čištění zahradního grilu.

A co vy? Už jste nanohoubičku také zkoušeli? Máte nějaké další tipy, jak ji používat?

Foto: https://cz.pinterest.com/…63236763083/ https://cz.pinterest.com/…42188874232/ https://cz.pinterest.com/…97361663919/

Článek Magická nanohoubička – už jste ji doma vyzkoušeli? byl publikován 16. září 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...