Které trendy v designu interiérů začnou mizet z našich domácností?

Sponzorované odkazy:

Které trendy v designu interiérů začnou mizet z našich domácností?

Trendy interiérového designu se mění v delších časových intervalech, než trendy z oblasti módy, ale velmi často se tyto módní trendy vrací. V loňském roce byl velmi populární hygge styl, minimalismus, inspirace přírodou a skandinávský styl.

Které trendy vyjdou z módyKteré trendy vyjdou z módy

Dlouho opomíjená šedá barva se před několika lety vkradla do našich interiérů a hojně se začala používat nejen na potahové látky pohovek, ale i na výmalbu stěn, a dokonce se usadila v našich kuchyních. Proč? Protože se dá snadno kombinovat a akcentní barva vedle ní hezky vynikne. Přední designéři interiérů se však shodují, že šedá se z našich domovů začne pomalu, ale jistě vytrácet.

Hygge styl je stále populárníHygge styl je stále populární

Do kuchyní se již ke konci roku vkrádala indigová modrá a dá se předpokládat, že tento trend bude pokračovat. Stejně jako šedá, i bílá barva našich stěn nám dá zcela jistě vale. Lidé tráví více času doma a šedá a bílá jsou nudné a neutrální barvy, které nepodněcují k aktivitě.

Designy z padesátých a šedesátých let jsou v posledních letech populární. Díky tomu byly oblíbené i interiérové dveře, které vypadaly jako dveře od stodoly. Ty budou nahrazeny dveřmi, které jsou schované, decentní a nepřekáží. Tam, kde nebude možné zbudovat zasouvací dveře, budou vládnout francouzské velké prosklené dveře, které vnáší do interiéru světlo.

Květinové tapety hlásí návratKvětinové tapety hlásí návrat

Už nebude trendy mít jednu otapetovanou, či jinak zvýrazněnou stěnu. V módě bude mít všechny stěny barevné stejně. Ve smyslu trendu „granny chic“ (doslova trendy babička) budou zase v kurzu květinové motivy tapet, které známe z pokojíčků našich rodičů. Tento styl má evokovat pohodlí, nostalgii a tradici. Květinové tapety, starožitné obrazy, jemný porcelán, háčkované dečky – to je to pravé pro rok 2021.

Článek Které trendy v designu interiérů začnou mizet z našich domácností? byl publikován 6. ledna 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...