Zbavit se rosení oken je jednoduché, stačí oslovit odborníky

Zbavit se rosení oken je jednoduché, stačí oslovit odborníky

Spousta majitelů nemovitostí řeší každoročně problém týkající se rosení oken. Někomu se rosí jen z vnitřní strany, někomu z vnitřní i venkovní. Neustálé otírání skel, časté větrání, nic nepomáhá k trvalé spokojenosti. Vlhkost činí problém nejen s výhledem ven, ale znehodnocuje rámy oken a může způsobovat zdravotní problémy. Proto je důležité řešit toto co nejdříve.

Izolační trojskla kromě předcházení rosení umožnují šetřit i na vytápěníIzolační trojskla kromě předcházení rosení umožnují šetřit i na vytápění

Proč dochází k rosení oken?

Pokud bychom se na rosení oken podívali zjednodušeně, je závislé na teplotě povrchu skla směrem do místnosti a míře vzdušné vlhkosti. To je důvod, proč je důležité udržovat vzdušnou vlhkost v doporučené hodnotě od 50 – 55 %. Riziko rosení minimalizují dvojskla, která dosahují dostatečných izolačních parametrů. Je ale také důležité, aby bylo topné těleso umístěno pod oknem, aby docházelo k ohřívání skla stoupajícím teplým vzduchem.

V čem je výhodné izolační trojsklo

Své okno můžete nechat opatřit také trojsklem. Izolační trojsklo je na rozdíl od dvojskla vyrobeno z třech kvalitních tabulí sklad, tzv. trojité sklo. Lze jej použít k zasklení střešních oken, balkonových dveří, francouzských oken, eurooken, ale i běžných plastových oken. Při zasklení trojsklem je vždy mezi tabule vložen rám přizpůsoben izolačnímu sklu. Trojsklo a jeho tepelně izolační povlak následně odráží teplo zpět do místnosti. Někdy je možné namísto výměny skel pouze zaměnit zasklívací lišty. Do původních dvojskel je vloženo izolační trojsklo, a tak je zabráněno nedostatečné tepelné izolaci.

Zajímá-li vás výměna dvojskla za trojsklo z pohledu ceny, cena za m2 je vždy individuální. Vše si můžete nechat vypracovat zdarma nezávazný a odborný posudek, v němž vám bude na základě koeficientu prostupnosti tepla, síly skla a složení skla doporučen nejvhodnější typ izolačního trojskla.

Technik vás navštíví zdarma kdekoli v ČR nebo na Slovensku a připraví nezávaznou kalkulaci na míru, nyní navíc se slevou 30 %. Nabídky jsou posuzovány na míru každému zákazníkovi podle jeho finančních možností i potřeb. Jestliže budete spokojeni, zboží objednáte a zakázka jde ihned do výroby. Instalaci izolačních trojskel budete hradit až poté, co bude práce firmou zcela dokončena. Výroba skel trvá 3 – 6 týdnů. Samotná montáž je pak velmi rychlá, jedno okno zabere cca 20 min.

Neváhejte a nenechávejte vlhkost ničit vaše okna, způsobovat vám zdravotní problémy a činit život v interiéru nekomfortní. Rosení oken pro vás bude jednou provždy minulostí.

Článek Zbavit se rosení oken je jednoduché, stačí oslovit odborníky byl publikován 29. října 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...