Dodavatel energií nemá být otrokářem. Jak poznat dobrou firmu?

Dodavatel energií nemá být otrokářem. Jak poznat dobrou firmu?

Mnozí lidé si stěžují, že jako zákazníci dodavatelů energií mají pocit méněcennosti. Firmy se k nim jednoduše chovají nadřazeně, nejsou schopny jim vyhovět v různých specifických požadavcích, o cenách ani nemluvě. Jak tedy poznáte, který dodavatel plynu a elektřiny se k vám bude chovat dobře?

Menší společnost může být výhodou

V první řadě se často vyplatí zvolit menší společnost. Pokud nepatří váš dodavatel plynu a elektřiny na trhu ke gigantům, snaží se logicky o své zákazníky více starat, neboť jedině tak může v konkurenčním prostředí uspět. Základem je tedy osobní přístup. Velké firmy často přistupují k lidem jen dle cifer na jejich elektroměrech a plynoměrech, vše ostatní je jim ukradené.

Osobní přístup je i více férový. Navíc se dá obvykle daleko rychleji vyřešit případná obtíž, jež nastane kupříkladu v oblasti samotných dodávek energií, plateb apod.

Všímejte si bonusů

Nelze samozřejmě stoprocentně tvrdit, že menší dodavatel znamená jistotu lepšího chování k zákazníkovi. Pokud si vybíráte nového dodavatele, určitě si všímejte nejen toho, jaké ceny elektřiny a plynu nabízí, ale například i toho, jaké případné bonusy vám firma nabídne v případě vzorného placení a v dalších situacích. Kromě toho si pečlivě projděte co nejvíce nabídek a tarifů, aby vám dodavatel poskytl řešení přímo na míru. Vyhnete se tak kromě jiného zbytečně vysokým zálohovým platbám, případně naopak vysokým nedoplatkům pří ročním vyúčtování.

Žádejte podrobné informace

Solidní firma se v neposlední řadě pozná i podle toho, že vám ještě před uzavřením smlouvy poskytne veškeré potřebné informace. A to třeba i prostřednictvím internetových stránek, kde je možné si zvolit tarif a zajistit vyřízení nové smlouvy.

Dodavatelé energií nemají a nesmějí být novodobými otrokáři. Jakmile se začnete cítit nepohodlně, není v dnešní době nic jednoduššího, nežli přistoupit ke změně dodavatele. Na trhu už existuje poměrně značné množství společností.

Článek Dodavatel energií nemá být otrokářem. Jak poznat dobrou firmu? byl publikován 2. března 2019 v 11.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...