Ušetřete na energiích s Energií pro lidi

Tagy:  úspora energie, tepelné čerpadlo, solární systémy, Energieprolidi

Ušetřete na energiích s Energií pro lidi

Ušetřit za energie chce každý z nás. Hlavním důvodem je jen finanční úspora, ale zároveň také ulehčení a zachování přírody. Proto je tu společnost Energie pro lidi, která vám pomůže s realizací ekologických systémů pro úsporu energií a nákladů v domácnosti. Dokonce vám i poradí, zda je konkrétně pro vaši domácnost vhodnější tepelné čerpadlo nebo solární systém. Proto si nelámejte hlavu s rozhodováním a požádejte o radu od odborníka.

Firma vám přijde nezávazně posoudit současný stav topné soustavy, spočítat tepelné ztráty objektu, navrhnout řešení, a můžete popřípadě rovnou uzavřít i smlouvu. Vše je zcela zdarma, krom toho se rovněž postarají o realizaci a zařídí za vás dotaci.

Tepelné čerpadlo

Tepelné čerpadlo získává teplo z okolního prostředí, například ze země prostřednictvím nemrznoucí směsi, která proudí v trubkách pod povrchem země a natahuje teplo z okolní zeminy. V momentu ohřátí putuje do výparníku tepelného čerpadla, tam se přítomné chladivo vypaří a vznikne plyn, který nasaje kompresor. Následně je teplo po prudkém stlačení odvedeno do kondenzátoru a odtud se teplá voda rozvádí do celého domu. Na podobném principu pracuje i tepelné čerpadlo, které odebírá teplo ze vzduchu.

U tepelného čerpadla jistě oceníte i on-line monitorování, se kterým máte možnost kontroly a ovládání na dálku přes internet pomocí web prohlížeče na PC nebo mobilním zařízení. Informace obsahují stavy, teploty, chybové hlášky atd.

Solární systémy na ohřev vody

Solární panely se liší složením svých článků, které jsou buď křemíkové nebo organické, což úzce souvisí s účinností solárních panelů. Starší křemíkové solární systémy využijí 17 % energie dopadající na Zem a polovodičové prvky křemíky přemění světlo na elektrickou energii (říká se tomu fotoelektrický efekt). Naproti tomu organický solární systém využije 25 až 34 % solární energie, kterou přemění na elektřinu.

Solární systémy na ohřev vody zase využívají fototermické solární panely, které využívají sluneční paprsky k přeměně tepelné energie. Tento proces zařizují solární kolektory (sběrače), které jsou buď trubicové nebo ploché. Ty trubicové dokáží ohřívat jak užitkovou, tak i otopnou vodu v akumulačním zásobníku.

Článek Ušetřete na energiích s Energií pro lidi byl publikován 23. ledna 2018 v 20.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...